sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

CHP’LÝ GÖKÇEL: DOMATES DALINDA KALDI.. ÇÝFTÇÝ, BORÇ BATAÐINDA

  •  24 Eylül 2020 Perþembe 13:52

Gökçel, çiftçilerin borç bataðýnda olduðunu belirterek, “Burada mutlaka bu çiftçiyi rahatlatacak devletin desteði olmalý. Ziraat bankasý, Tarým Kredi Kooperatifleri, borçlarý ertelenmeli. Çiftçiye kullandýðý fide, kullandýðý ilaç, gübre karþýlýðýnda mutlaka destek olunmalý” çaðrýsý yaptý.

CHP Mersin Milletvekili ve TBMM Tarým, Orman ve Köyiþleri Komisyonu Üyesi Cengiz Gökçel, büyük maliyetlere raðmen üretim yapan çiftçilerin borç bataðýnda olduðunusöyledi. Gökçel, devletin çiftçiyi rahatlatacak destek vermesi için çaðrý yaptý.

Çiftçinin büyük maliyetlere raðmen özveriyle üretim yaptýðýna deðinen Gökçel, “Çiftçi her þeye raðmen borçlanýp çocuðunun rýzkýndan kesip bu serayý yetiþtirmiþ. Domatesler dalýnda kaldý, alýcý yok. Þimdi çiftçimiz gübre parasýný nasýl ödesin? Çiftçi 1,60 kuruþ olan fide parasýný nasýl ödesin? 950 TL olan tuta zararlýsýnýn ilacýnýn parasýný nasýl ödesin? Çiftçi ipin parasýný nasýl ödesin? Çiftçi seranýn örtüsünün parasýný nasýl ödesin, çiftçi çoluðunun çocuðunun geçimini nasýl saðlasýn” diye sordu.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN ORMANLARINDA FÝDAN SAYIM PROGRAMI BAÞLADI
ÜREME ÖNCESÝ CARETTALARIN YUVA YAPTIÐI SAHÝLÝ ÖÐRENCÝLER TEMÝZLEDÝ
MÝLLÝ BOCCE SPORCUSU, ÞAMPÝYONA ÖNCESÝ HEYECANINI BAÞKAN YILDIZ ÝLE PAYLAÞTI

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.