sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

MERSÝN’DE "HERKES ÝÇÝN SIFIR EMÝSYONLU HAREKETLÝLÝK"

  •  23 Eylül 2020 Çarþamba 13:39

Mersin Yeniþehir Belediyesi, Avrupa Hareketlilik Haftasý’nýn son gününde sýfýr emisyona dikkat çekmek ve sürdürülebilir ulaþýmý teþvik etmek için Mersin Bisiklet Derneði ile bisiklet sürme etkinliði düzenledi.

Yeniþehir Belediyesi, Avrupa Hareketlilik Haftasý kapsamýnda birbirinden renkli etkinlikler gerçekleþtirdi. Hareket ve doða temalý etkinliklerle Yeniþehir Belediyesi, kentte farkýndalýk yarattý. Belediye Baþkaný Abdullah Özyiðit, "Avrupa Hareketlilik Haftasý sona erdi ama ekolojik duyarlýlýk ve sürdürülebilir hareketlilik Yeniþehir'de devam edecek." dedi.

Mersin Bisiklet Derneði üyeleri Yeniþehir Belediyesi ana hizmet binasýndan Kushimoto Sokaðýna kadar Bisiklet Korteji düzenledi. Daha sonra Kushimoto Sokaðý trafiðe kapatýlarak, bisiklet etkinliði ve çeþitli dans gösterileri yapýldý. Çevredeki vatandaþlarýn ilgiyle takip ettiði etkinliklerde korona virüs önlemleri de titizlikle alýndý. Yeniþehir Belediyesi bu yýl "Herkes için Sýfýr Emisyonlu Hareketlilik" temalý Avrupa Hareketlilik Haftasý kapsamýnda plates, zumba dans gösterisi, yoga seansý, toplu çevre temizliði ve sabah yürüyüþü etkinliklerini gerçekleþtirdi. Ayrýca çocuklara yönelik doða ve ekoloji konulu "Masal Gezginleri" interaktif gösterisi de yapýldý. Belediye Baþkaný Abdullah Özyiðit, "2019'da olduðu gibi bu yýl da Avrupa Hareketlilik Haftasý kapsamýnda birçok etkinlik gerçekleþtirdik. Sürdürülebilir hareketlilik ile daha yeþil bir dünya ve daha saðlýklý bir yaþam mümkün olabilir. Ulaþým aracý olarak bisiklet kullanýmýný teþvik edilebilir ve yaygýnlaþtýrabiliriz. Bugünkü etkinliðimizle asýl hedefimiz de buydu sýfýr emisyonlu ulaþým araçlarý daha temiz bir çevre anlamýna geliyor." ifadelerini kullandý.

Paylaþ :
MERSÝN’DE ’TURUNÇGÝL ÇALIÞTAYI’ DÜZENLENDÝ
TABELADAKÝ RAKAM DEÐÝÞTÝ! BENZÝNE 1 LÝRA 37 KURUÞ, MOTORÝNE ÝSE 1 LÝRA 24 KURUÞ ÝNDÝRÝM GELDÝ
ÜREME ÖNCESÝ CARETTALARIN YUVA YAPTIÐI SAHÝLÝ ÖÐRENCÝLER TEMÝZLEDÝ
MÝLLÝ BOCCE SPORCUSU, ÞAMPÝYONA ÖNCESÝ HEYECANINI BAÞKAN YILDIZ ÝLE PAYLAÞTI

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.