sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

Orman katliamcýsýnýn serbest býrakýlmasýna tepki!

  •  25 Þubat 2020 Salý 13:44

Mersin Ziraat Mühendisleri Odasý Baþkaný Necmi Birim, Mezitli’de orman katliamcýsýnýn, tutuklandýktan kýsa süre sonra serbest býrakýlmasýna tepki göstererek: ’Bir gecede 1500 aðacýn birden kesilmesi bir kiþinin yapacaðý bir iþ deðildir. Biz iþin arkasýnda bulunan organize güçlere ulaþýlmasýný beklerken, þahsýn serbest býrakýlmasý bizleri derinden üzmüþtür." dedi.

Mersin Ziraat Mühendisleri Odasý Baþkaný Necmi Birim, Mezitli'de orman katliamcýsýnýn, tutuklandýktan kýsa süre sonra serbest býrakýlmasýna tepki göstererek: "21 Aralýk 2019’ da Mezitli ilçemiz, Eski Mezitli mahallesinde yaþanan 72 dekarlýk orman katliamýnýn faili maalesef serbest býrakýlmýþtýr. Bir gecede 1500 aðacýn birden kesilmesi bir kiþinin yapacaðý bir iþ deðildir. Biz iþin arkasýnda bulunan organize güçlere ulaþýlmasýný beklerken, þahsýn serbest býrakýlmasý bizleri derinden üzmüþtür." dedi.

Orman katliamcýsýnýn serbest býrakýlmasýnýn vicdanlarda derin yaralar açtýðýný belirten Baþkan Birim tepkisini þöyle dile getirdi:

"Ormanlarýmýza zarar veren, doða katliamcýlarýnýn affedilmesi toplum vicdanýnda kapanmaz yaralar açar. Ýþlenen suç, organize bir suçtur. Rant uðruna birtakým kendini bilmezlerin doðamýzý tahrip etmeleri en kaba tabirle vatan hainliðidir."

Yargýçlardan kararlarýný yeniden gözden geçirmelerini de isteyen Baþkan Necmi Birim,'Vicdalarýmýzý rahatlatýn' dedi.

Mersin Ziraat Mühendisleri Odasý Baþkaný Necmi Birin, yaptýðý yazýlý açýklamasýnda þunlarý söyledi:

"

Biz yargýmýzdan “yapanlarýn yanýna kar kalmaz, iþte budur, þimdi oldu” dedirtecek kararlar beklerken, falin serbest býrakýlmasý tüm camiamýzý derinden üzmüþtür. Ýlimizin ve ülkemizin kanayan yarasý olan ormandan yer açýp kiþisel rant kazanma çabalarýnýn cezasýz kalmasý yeni olaylar için cesaret verici olacaktýr. Bugün 72 dekarlýk aðaç kesen kiþi veya kiþiler yarýn belki 72 insaný katledebilir. Çünkü aðaçlar da canlýdýr, üstelik faydalý canlýlardýr.

 

· Sayýn yargý mensuplarýndan bu kararýn tekrar gözden geçirilmesini talep ediyoruz. 72 dekar ormaný katleden o faili yakaladýnýz, sonra serbest býraktýnýz. Dava devam ediyor ama bir an evvel, Mersin kamuoyunun vicdanýný sýzlatan bu kararý yeniden gözden geçirip, yüce adaletin uygulayýcýlarý olarak o faili azmettirenleri bularak gerekli cezalarýn verilmesini saðlayarak vicdanlarýmýzý rahatlatýn.

· Ayný bölge daha önce bilinen kiþiler tarafýndan, peyder pey yapýlmýþ benzer katliamlarýn yapýldýðý da dile getirildi. Bunlarýn cezasýz kalmasý, diðer insanlarýn iþtahýný kabartacaktýr. Bunun için Mersin Milletvekillerini, Sayýn Valimizi, Orman Bölge Müdürümüzü, tüm yetkilileri göreve davet ediyoruz. Güzel Ýlimizin doða varlýklarýnýn korunmasý için bu davanýn emsal olmasýný talep ediyoruz."

Paylaþ :
230 VERGÝ MÜFETTÝÞÝ 50 ÝLDE SAHAYA ÝNDÝ! 17 MÝLYAR LÝRALIK SAHTE FATURAYA ÝNCELEME
HÜKÜMLÜLER ORMAN FAALÝYETLERÝNDE ÇALIÞACAK
MEÜ 27. KÜLTÜR VE SPOR ÞENLÝKLERÝ BAÞLADI
ANCELOTTÝ, AYLARCA FORMA VERMEDÝÐÝ ARDA’YI ÞÝMDÝ YERE GÖÐE SIÐDIRAMIYOR: TOP ONA AÞIK

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.