sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

Erdemli’de öðrenciler için trafik eðitim parkuru

  •  25 Þubat 2020 Salý 13:33

Erdemli Belediyesi tarafýndan çocuklarýn trafikte daha saðlýklý ve bilinçli bir ulaþýma kavuþmalarý için ilköðretim öðrencilerine yönelik teorik ve uygulamalý eðitimler veriliyor.

Bu kapsamda, öðrencilerin trafik kurallarýný uygulamalý öðrendiði, ayný zamanda eðitimin eðlenceye dönüþtüðü 'Çocuk Trafik Eðitim Parkuru', Kocahasanlý Þehit Polis Fatih Çevik Ýlkokulu öðrencileri ile start verdi. Parkurda, 3. sýnýf öðrencilerine video ve sunularla teorik eðitim verilirken, akülü arabalara binen çocuklar, trafik iþaret levhalarýnýn, kavþak ve yaya geçitlerinin yer aldýðý alanda pratik eðitim aldý. Neþeli ve eðlenceli geçen teorik ve pratik trafik eðitimlerinden memnun kalan öðrenciler, Erdemli Belediye Baþkaný Mükerrem Tollu ile Ýlçe Emniyet Müdürlüðüne teþekkür ettiler.
Her geçen gün deðiþen ve geliþen trafikte daha bilinçli nesiller yetiþtirmek ve çocuklara bu bilinci aþýlamak için böyle bir projeye imza attýklarýný ve 'aðaç yaþ iken eðitilir' düsturuyla hareket ettiklerinin söyleyen Belediye Baþkaný Mükerrem Tollu, trafik bilincinin bireysel deðil, toplumsal bir gereklilik olduðunu kursa katýlan öðrencilere etkili bir þekilde anlatmaya çalýþtýklarýný, bu yüzden bu projenin oldukça önem arz ettiðini dile getirdi. Kazalarýn en aza indirilebilmesi için eðitimlerin çocuklardan baþlamasý gerektiðine dikkat çeken Tollu, kazalarýn en aza indirilmesi ile toplumsal düzenin de korunacaðýný ifade ederek, ailelerin parçalanmamasý, saðlýklý nesillerin yetiþmesi için trafik kurallarýna uyulmasý gerektiðinin altýný çizdi. Tollu, “Toplumumuzun en büyük sorunlarýndan biri olan trafik kazalarýnýn önlenmesi adýna, vatandaþlarýmýzýn araçlarýný kurallara uygun þekilde kullanmasý için çocuklarýmýzý bu yaþta trafik eðitimiyle buluþturuyoruz. Maddi ve manevi zararlara neden olan kazalarý önlemek adýna, çocuklarýmýzý küçük yaþlarda eðitime tabi tutuyoruz. Ýnþallah çocuklarýmýzýn bilinçli bir þekilde yetiþmesi sayesinde, kazalar azalacaktýr” dedi.
Hedeflerinin, programlar dahilinde çocuklarý hem teorik anlamda hem pratik anlamda trafik eðitim pistinde eðitmek olduðunu kaydeden Tollu, "Trafik eðitim parkurumuz, çocuklarýmýzýn hoþça vakit geçirebilecekleri bir yer. Bütün aileleri, velileri de çocuklarýyla beraber bu piste davet ediyorum. Çocuklarýmýz bu parkur sayesinde hem oynuyorlar hem öðreniyorlar" ifadelerini kullandý.

Paylaþ :
230 VERGÝ MÜFETTÝÞÝ 50 ÝLDE SAHAYA ÝNDÝ! 17 MÝLYAR LÝRALIK SAHTE FATURAYA ÝNCELEME
TCG NUSRET MÜZE GEMÝSÝ, MERSÝN’DE ZÝYARETE AÇILDI
AKDENÝZ BELEDÝYESÝNDEN KÜLTÜR VE SANATA DESTEK
ANCELOTTÝ, AYLARCA FORMA VERMEDÝÐÝ ARDA’YI ÞÝMDÝ YERE GÖÐE SIÐDIRAMIYOR: TOP ONA AÞIK

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.