sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

BAÞKAN YILMAZ: "VATANIMIZIN BÜTÜNLÜÐÜNÜ AZÝZ ÞEHÝTLERÝMÝZE BORÇLUYUZ"

  •  11 Þubat 2020 Salý 12:59

Kentin eðitim kurumlarýndan Mehmet Daðlý Ýmam Hatip Ortaokulunda hizmete giren ve Toroslar Belelediyesi’nin de destek verdiði Uzman Çavuþ Asým Türkel’in adýný taþýyan kütüphanenin açýlýþý gerçekleþtirildi.

Toroslar'ýn Arpaçsakarlar Mahallesinde doðup büyüyen, 2 yýl önce Tunceli'de þehit düþen Uzman Çavuþ Asým Türkel'in adýnýn verildiði kütüphanenin açýlýþýna; Toroslar Belediye Baþkaný Atsýz Afþýn Yýlmaz, kent protokolü, þehidin ailesi ve çok sayýda davetli katýldý.

         Programýn açýlýþ konuþmasýný yapan þehidin babasý Hasan Türkel, kütüphanenin hayat bulmasýnda desteklerini esirgemeyen Toroslar Belediye Baþkaný Atsýz Afþýn Yýlmaz'a ve ilgili kurumlara teþekkür etti.

 

"Temennimiz, Bu Kütüphaneden Nice Öðrencinin Fayda Saðlamasý"

 

         "Çocuklarýmýzýn geliþimlerine ve eðitimlerine destek olmak amacýyla hayat verilen bu kütüphaneye þehidimizin adýnýn verilmesinin heyecanýný yaþýyoruz" diyen Baþkan Yýlmaz, "Cemil Meriç’in dediði gibi “Kütüphane bütün çaðlarýn, bütün ülkelerin ölümsüzleri ile dolu” dedi.

         Baþkan Yýlmaz; "Bu anlamda kahraman þehitlerimizin isimlerinin böylesine anlamlý yerlerde, okullarda, kütüphanelerde yaþamasý ve ölümsüzleþtirilmesi çok deðerli. Þehidimizin adýný taþýyan bu kütüphanede temennimiz nice öðrencinin fayda saðlamasýdýr. Bizler vatan uðrunda kanlarýyla destanlar yazan, þehitler ve gazilerle dolu bir milletin çocuklarýyýz. Þehitlerimiz ülkemizin baðýmsýzlýðýnýn ve bölünmez bütünlüðünün korunmasý, huzur ve güven içinde yaþamamýz için canlarýný feda etmiþlerdir. Üzerinde baðýmsýz olarak yaþadýðýmýz bu vataný, baðýmsýzlýðýmýzýn, özgürlüðümüzün, vatan sevgimizin, birlik ve bütünlüðümüzün simgeleri olarak, gönlümüzde yaþayan aziz þehitlerimize borçluyuz. Bu amaçla bizim de katký sunduðumuz kütüphanemizin hayýrlý olmasýný diliyoruz. Aziz Þehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anýyoruz" þeklinde konuþtu.

        

Vali Su: "Þehitlerimizin Emanetine Sahip Çýkmaya Devam Edeceðiz"

 

         Daha sonra söz alan Mersin Valisi Ali Ýhsan Su ise vatan millet savunmasýnda huzur ve güvenliðin temini için hayatýný ortaya koyarak þehit düþün tüm güvenlik güçlerini rahmet ve minnetle andýklarýný söyledi.

         Vali Su; "Þehit Asým Türkel kardeþimiz de vatanýný koruyarak þehit olmuþtur ve en yüksek þehadet mertebisine eriþmiþtir. Biz Türk Milleti olarak þehitlerimizi asla unutmayacaðýz. Onlar, bu milletin ve bizim evladýmýzdýr. Þehitlerimize, gazilerimize ve ailelerine bu zamana kadar sahip çýktýðýmýz gibi bundan  sonra da sahip çýkmaya devam edeceðiz. Kütüphanenin hayýrlý olmasýný diliyorum" dedi.

Paylaþ :
230 VERGÝ MÜFETTÝÞÝ 50 ÝLDE SAHAYA ÝNDÝ! 17 MÝLYAR LÝRALIK SAHTE FATURAYA ÝNCELEME
HÜKÜMLÜLER ORMAN FAALÝYETLERÝNDE ÇALIÞACAK
MEÜ 27. KÜLTÜR VE SPOR ÞENLÝKLERÝ BAÞLADI
ANCELOTTÝ, AYLARCA FORMA VERMEDÝÐÝ ARDA’YI ÞÝMDÝ YERE GÖÐE SIÐDIRAMIYOR: TOP ONA AÞIK

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.