sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

Þahne: "Mersin’de huzur ve güven hakim"

  •  11 Þubat 2020 Salý 12:56

Mersin Ýl Emniyet Müdürü Mehmet Þahne, basýn mensuplarýyla bir araya geldiði programda, kentteki genel asayiþ durumu ve yapýlan çalýþmalara iliþkin bilgiler verdi.

Mersin Emniyet Müdürü Mehmet Þahne, son 3 yýlda Mersin'de çok ciddi deðiþim ve dönüþüm yakaladýklarýný belirterek, "Kentimizde gerçekten bir huzur ortamý var. Asayiþ olaylarýnda son 3 yýlda periyodik olarak çok ciddi bir düþüþ kaydedildi. Þehrimiz hem stratejik hem de soysa ve kültürel olarak Türkiye’nin en güzel þehirlerinden biri. Ve ben iddia ediyorum ki, ikinci Ýstanbul’u Mersin’de oluþturabiliriz" dedi.
Þahne, basýn mensuplarýyla bir araya geldiði programda, kentteki genel asayiþ durumu ve yapýlan çalýþmalara iliþkin bilgiler verdi. Bazý emniyet müdür yardýmcýlarý ve þube müdürlerinin de yer aldýðý toplantýda konuþan Þahne, kentte yaklaþýk 3 yýldan bu yana görev yaptýðýný hatýrlatarak, o günden bugüne yaþanan deðiþimin herkesçe fark edildiðine iþaret etti. Basýný ve basýn mensuplarýný önemsediklerini ve yapýlan uyarýlarý her zaman dikkate aldýklarýný kaydeden Þahne, yapýlan eleþtirilerle ilgili mutlaka geri dönüþ yaptýklarýný, neticede þehrin daha yaþanabilir ve daha güzel olmasý için mücadele verdiklerini söyledi.
"3 yýlda çok ciddi deðiþim ve dönüþüm yaþadýk"
3 yýlda þehirde çok ciddi deðiþim ve dönüþüm yakaladýklarýný vurgulayan Þahne, "Her hafta þehrimizde ne oluyor, deðiþen ne var, sorunlarýmýz neler, aldýðýmýzý tedbirler ne aþamada? Bunlarý yakýndan takip ediyoruz. Polisiye olarak ciddi mesafe aldýk. Mahalle toplantýlarýnda, esnaf ziyaretlerimizde bizi en çok mutlu eden konu, þikayetlerle ilgili büyük bir deðiþim olmasý.
Ýlk geldiðimizde uyuþturucu-terör konsepti ile ilgili þikayetler alýrken, bugün bu iki konu, ilk 10 problem arasýnda gözükmüyor. Ýlk problemler arasýnda polisin ilgilenmesi gerektiði, üzerimize vazife olarak düþen trafik konusu var. Trafikle ilgili de elimizden gelen tüm tedbirleri almaya çalýþacaðýz" ifadelerini kullandý.
Asayiþ olaylarýnda Mersin'de son 3 yýlda periyodik olarak çok ciddi bir düþüþ kaydedildiðini belirten Þahne, "Olaylarýn aydýnlatýlmasýnda Türkiye'de ilk 5 ilin içindeyiz. Narkotik olaylarýnda ise Türkiye’nin en iyisiyiz. Trafik konusu da çok önemli bir sorun. Büyükþehir Belediyesi ile sürekli istiþare halindeyiz. UKOME ile ilgili trafik koordinasyon merkezi var ve tüm kararlar burada alýnýyor ve süre alýyor. Önümüzdeki 5-6 ay içerisinde farklý uygulamalar, deðiþik yönlendirmeler olacak. Yaya geçitleri ile ilgili denetimleri ve sayýlarý attýracaðýz" diye konuþtu.
"Toplumsal rahatsýzlýk oluþturacak Suriyeliler algýsý yok"
Konuþmasýnda kentteki Suriyeliler konusuna da deðiþen Þahne, þöyle devam etti; "Suriyeliler, þehrimizin en önemli konusu gibi gözüküyor ama Türkiye’de ortalama 23 ilde çok yoðun bir seviyede bulunuyorlar. Kardeþlik duygusu ile bu insanlarý baðrýmýza bastýk. Ama bunlarý sosyal hayat içinde karþýmýza çýkan davranýþ sorun var. Bunlar bize yönelik bir þey deðil, kültürlerinden kaynaklý, yaþam tarzlarýyla alakalý. Ýlk geldiðimdeki Suriyeli algýsý ile 3 yýl sondaki algý arasýnda çok büyük fark var. Þuanda þehrimizde toplumsal rahatsýzlýk oluþturacak Suriyeli algýsý yok. Toplumda varlar, mümkün mertebe bize entegre olmaya, uyum saðlamaya çalýþýyorlar. Þuan þehrin tamamý sahili kullanabiliyor, iç içe girdik artýk. Suriyelilerin karýþtýðý olaylara anýnda müdahale ediyoruz. 'Suriyeliler geldi suç arttý' diye bir þey yok. Aksine suça karýþma oranlarý çok düþük, kendi nüfus oranlarýna göre yüzde bir. Genelde karýþtýklarý olaylar da kendi içlerinde yaþanan meseleler."
Özellikle kadýna yönelik þiddet konusunda kendi içlerinde eðitimler verdiklerini, kadýna yönelik þiddete karþý büro amirlikleri kurduklarýný söyleyen Þahne, "Bu konuyla ilgili gelen ihbarlara önem veriyor, en yakýn ekip trafik ise olay yerine onu gönderiyoruz. Çünkü bu konuda hassasiyetimiz çok yüksek" dedi.
"Mersin çok iyi gidiyor, Türkiye'nin yükselen yýldýzý"
Gazetecilerin bazý olaylarda bilgi almada sýkýntý yaþadýklarý yönündeki taleplerine de yanýt veren Þahne, þu ifadeleri kullandý; "Bilgi alma konusunda sizi maðdur etmeyeceðiz. Tek dikkat edeceðimiz konu, soruþturmanýn gizliliði ve insanlarýn özel hayatýnýn zedelenmemesi. Bu hassasiyeti sizlerin de göstermesini istiyorum. Baþýna gelen bir olay ve suça bulaþmasý ile insanýn tüm hayatý deþifre olabiliyor. Özellikle kadýn ve çocuk haberlerinde hassasiyet gösterirseniz çok mutlu olurum. Artýk son bir yýldýr ‘Mersin’de ne oluyor?’ sorularýný duymaya baþladýk dýþarýda. Hiç bir þey olmuyor, Mersin çok iyi gidiyor. Mersin, Türkiye’nin yükselen yýldýzý ve bu yýldýzýn ne kadar parlak olacaðýna iþaret edecek olan insanlar sizlersiniz. Þehrimiz ile ilgili olumlu, pozitif haberleri üst segmente taþýmanýz lazým. Bunu nasýl ulusala taþýyacaðýz? Bu noktada bize bir þey düþüyorsa yanýnýzdayýz. Benim derdim bu þehrin toplumsal olarak yukarý çýkmasý, polisin baþarýlý olmasý yetmez. Þehrimiz hem stratejik hem de soysa ve kültürel olarak Türkiye’nin en güzel þehirlerinden biri. Ve ben iddia ediyorum ki, ikinci Ýstanbul’u Mersin’de oluþturabiliriz. Burada size çok büyük sorumluluk düþüyor."
Polisin varlýk hissiyatýnýn Mersin’de çok üst düzeyde olduðunu da söyleyen Þahne, bunu devam ettireceklerini, topluma huzur ve güven vermeye çalýþtýklarýný vurguladý. Þahne, kapalý yerlerde sigara içmek konusunun ise belediye ve Ýl Saðlýk Müdürlüðünün sorumluluðunda olduðunu hatýrlatarak, rutin denetimlerde bu durumlara rastlamalarý durumunda iþlem yaptýklarýný sözlerine ekledi.
Þahne, konuþmasýnýn sonunda Mersin Gazeteciler Cemiyeti Baþkaný Kaya Tepe'ye günün anýsýna þilt takdim etti.

Paylaþ :
230 VERGÝ MÜFETTÝÞÝ 50 ÝLDE SAHAYA ÝNDÝ! 17 MÝLYAR LÝRALIK SAHTE FATURAYA ÝNCELEME
FAYANS YÜKLÜ TIR YANDI
AKDENÝZ BELEDÝYESÝNDEN KÜLTÜR VE SANATA DESTEK
ANCELOTTÝ, AYLARCA FORMA VERMEDÝÐÝ ARDA’YI ÞÝMDÝ YERE GÖÐE SIÐDIRAMIYOR: TOP ONA AÞIK

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.