BAÞKAN SEÇER: "ÞEHRÝN SORUNLARINI, ÇÖZÜM YOLLARINI EN ÝYÝ BÝLEN, ORADA YAÞAYAN VATANDAÞTIR"
Türkiye Belediyeler Birliði (TBB) Baþkan Vekili ve Mersin Büyükþehir Belediye Baþkaný Vahap Seçer, bu yýl ‘Demokratik ve Sosyal Belediyecilik’ ana konusu ile düzenlenen ve Türkiye Belediyeler Birliði ve Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi iþ birliðiyle gerçekleþtirilen ‘7. Ulusal Yerel Yönetimler Sempozyumu’na katýldý.
Sempozyum ile demokratik ve sosyal belediyecilik anlayýþýnýn nasýl güçlendirilebileceði ve yeniden yapýlandýrýlabileceðine dair konuya ilgi duyan tüm kesimleri bir araya getirmek amaçlanýyor.
"Demokrasi, yerel yönetimlerde baþlayan kutsal bir kavramdýr"
Halk iradesinin gerçek anlamda tecelli ettiði makamlarýn baþýnda belediye baþkanlýðý ve muhtarlýk olduðunu vurgulayan Seçer, belediye baþkanlarýnýn bir siyasi partiyi temsilen seçime girmesinin ötesinde belediye baþkanýnýn hüviyetinin, halktaki itibarýnýn ve toplumdaki algýsýnýn seçimlere etki ettiðini söyledi. Demokrasinin ilk olarak bu kurumlarda baþlayan kutsal bir kavram olduðunu ifade eden Seçer, "Beraber yaþadýðýnýz toplumda demokrasi ile ortaklaþýyorsunuz, yaþam alanýnýzý, o alaný nasýl sevk ve idare edeceðini beraber belirliyorsunuz. Katýlýmcý demokrasiyi siyasiler çok kullanýlýr. Hepimiz demokrasiye aþýðýz ama göreve geldiðimiz zaman ne hikmetse demokrasiden uzaklaþýrýz. Hemen demokrasi gider, ‘en iyisini ben bilirim’ gelir" diyerek, böyle bir yönetim anlayýþýnýn doðru olmadýðýný vurguladý.
"Þehrin sorunlarýný, çözüm yollarýný en iyi bilen, orada yaþayan vatandaþtýr"
TBB Baþkan Vekili ve Mersin Büyükþehir Belediye Baþkaný olarak Türkiye’nin iz düþümü olan Mersin’de katýlýmcý demokrasiyi güçlendirmek için yaptýklarý iyi uygulama örneklerinden bahseden Seçer, ‘Kente Sözümüz Var’ toplantýlarýna deðindi. Kentte var olan her kurum, kuruluþ, sivil toplum örgütü, meslek odalarý, sendikalar ve kooperatiflerle ‘Kente Sözümüz Var’ toplantýlarý kapsamýnda bir araya geldiklerini söyleyen Seçer, "Yýlda 2 kez, her bir toplantý en az 4-5 saat sürmek kaydýyla insanlarý dinliyoruz ve bunu zevkle yapýyoruz. Bilmediðimiz birçok þeyi o kitlelerden öðreniyoruz. Bir þehirde þehrin sorunlarýný, çözüm yollarýný en iyi bilen, orada yaþayan vatandaþtýr. Sizin belediyeye, bir kurumdan transfer ettiðiniz bürokrat deðildir. O sadece vatandaþýn sizden talep ettiði ve ‘Bu sorunu yaþýyorum’ dediði sorunun çözüm yollarýný bilir. Bunu bilimsel olarak bilir, uygulama deneyimi varsa ikisini harmanlar çözüm yolu üretir ama asýl bilen orada yaþayan insanlardýr" dedi.
Seçer 2025 yýlý bütçesi yapýlýrken dolar bazýnda 2019’dan bugüne kadar söz konusu dairelerin bütçelerinin 6 kat artarak yüzde 600 seviyelerine yükseldiðini belirlediklerini kaydetti.
3 gün sürecek olan 7. Ulusal Yerel Yönetimler Sempozyumu’nun çok deðerli sonuçlar ortaya koyacaðýný belirten Seçer, "Sempozyumun; demokrasimizin, belediyelerimizin ve ayný zamanda merkezi hükümetin sosyal politikalarýnýn güçlenmesine çok büyük katkýlar yapacaðýný umut ediyorum" diyerek sözlerini tamamladý.
SUN RTV | Mersin | Kurumsal Web Sitesi | www.sunrtv.com.tr | © Copyright 2021-2025 Tüm Haklarý Saklýdýr.
URA MEDYA


