sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

ASKERÝ KARGO UÇAÐI GÜRCÝSTAN’DA DÜÞTÜ! 20 ÞEHÝT

  •  12 Kasým 2025 Çarþamba 08:52

Azerbaycan’dan Türkiye’ye gelmekte olan C130 tipi askeri kargo uçaðý, dün Gürcistan’da düþtü. Uçakta bulunan 20 asker þehit oldu.

Uçaðýn kalkýþtan 27 dakika sonra radardan kaybolduðu belirlendi. Milli Savunma Bakanlýðý, askeri kargo uçaðýnýn enkazýnda arama kurtarma ve kaza kýrým ekibinin incelemelerine baþladýðýný açýkladý.

Azerbaycan'dan Türkiye'ye gelmek üzere havalanan C130 tipi askeri kargo uçaðý Gürcistan-Azerbaycan sýnýrýnda düþtü. Uçakta bulunan 20 asker þehit oldu.

Milli Savunma Bakanlýðý'ndan (MSB) yapýlan açýklamada, "Azerbaycan'dan ülkemize gelmek üzere havalanan bir C130 askeri kargo uçaðýmýz Gürcistan-Azerbaycan sýnýrýnda düþmüþtür. Arama kurtarma çalýþmalarýna Azerbaycan ve Gürcistan makamlarý ile koordineli olarak baþlanmýþtýr" açýklamasý yapýldý.

Uçuþ ekibiyle birlikte uçakta bulunan 20 asker þehit oldu. Açýklamada, "Düþen uçaðýmýzda, uçuþ ekibiyle birlikte 20 personelimiz bulunuyordu. Arama kurtarma çalýþmalarý devam etmektedir" denildi.

ÞEHÝTLERÝN ÝSÝMLERÝ BELLÝ OLDU

Düþen uçakta bulunan 20 askerin isimleri belli oldu.

Hava Pilot Binbaþý Serdar Uslu

Hava Pilot Binbaþý Nihat Ýlgen

Pilot Yarbay Gökhan Korkmaz

Hava Uçak Bakým Üsteðmen Emre Mercan

Hava Pilot Üsteðmen Cüneyt Kandemir

Hava Uçak Bakým Astsubay Üstçavuþ Berkay Karaca

Hava Bakým Astsubay Üstçavuþ Emre Altýok

Hava Uçak Bakým Astsubay Üstçavuþ Ýlhan Ongan

Hava Astsubay Üstçavuþ Burak Ýbbiði

Hava Uçak Bakým Astsubay Kýdemli Baþçavuþ Nuri Özcan

Hava Uçak Bakým Astsubay Baþçavuþ Hamdi Armaðan Kaplan

Hava Uçak Bakým Astsubay Baþçavuþ Emrah Kuran

Hava Uçak Bakým Astsubay Baþçavuþ Ýlker Aykut

Hava Ýkmal Astsubay Kýdemli Çavuþ Ahmet Yasir Kuyucu

Hava Ulaþtýrma Uzman Çavuþ Emre Sayýn

Hava Kýdemli Baþçavuþ Ümit Ýnce

Hava Baþçavuþ Ramazan Yaðýz

Hava Uzman Çavuþ Cem Dolapçý

Hava Baþçavuþ Akýn Karakuþ

Hava Baþçavuþ Burak Özcan

27 DAKÝKA SONRA RADARDAN KAYBOLDU

Türk Silahlý Kuvvetlerine ait C130 kargo uçaðý Azerbaycan'dan kalkýþ yaptýktan 27 dakika sonra Gürcistan'da radardan kayboldu. Uçaðýn sabah saatlerinde Trabzon'dan Azerbaycan'a gittiði öðrenildi.

Edinilen bilgilere göre, sabah saat 09.50'de Trabzon'dan havalanan kargo uçaðý ilk olarak Azerbaycan'ýn Gence þehrine 11.06'da iniþ yaptý. Burada bir süre bekledikten sonra 13.20'de Türkiye'ye gelmek üzere Gence'den havalanan uçak kalkýþ yaptýktan 27 dakika sonra radardan kayboldu.

DETAYLI ÝNCELEME BAÞLATILDI

MSB'den uçak kazasýna iliþkin yeni açýklama geldi. Açýklamada, "Gürcistan arama kurtarma ekipleri saat 17.00'de uçaðýn enkazýna ulaþmýþtýr. Enkaz, kaza kýrým ekiplerimizin incelemesi maksadýyla emniyete alýnmýþtýr. Kaza kýrým ekibimiz bölgeye intikal etmektedir. Uçaðýn düþme sebebi uçak enkazýnda kaza kýrým ekibimiz tarafýndan yapýlacak detaylý inceleme sonucunda belirlenecektir." denildi.

ÝNCELEME BAÞLADI

Milli Savunma Bakanlýðý (MSB), Azerbaycan-Gürcistan sýnýrýnda düþen askeri kargo uçaðýnýn enkazýnda arama kurtarma ve kaza kýrým ekibinin incelemelerine baþladýðýný bildirdi.

Bakanlýktan yapýlan açýklamada, þu ifadelere yer verildi:

"Azerbaycan-Gürcistan sýnýrýnda düþen askeri kargo uçaðýmýzýn enkazýnda arama kurtarma ve kaza kýrým ekibinin incelemelerine Gürcistan makamlarý ile koordineli olarak 06.30'da baþlanmýþtýr."

Paylaþ :
YILIN SON ENFLASYON RAPORU AÇIKLANDI
‘1 EKMEK 1 ÇORBA’ PROJESÝ BU KIÞ DA MERSÝN’ÝN ÝÇÝNÝ ISITIYOR
MERSÝN’DE ’MADDE BAÐIMLILIÐI’ KONULU TÝYATRO BÜYÜK ÝLGÝ GÖRDÜ
TÜRKÝYE YAMAÇ PARAÞÜTÜ HEDEF ÞAMPÝYONASI FÝNALLERÝ ANAMUR’DA TAMAMLANDI

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.