TOROSLAR BELEDÝYE MECLÝSÝ KASIM AYI TOPLANTISINI YAPTI
Toroslar Belediyesi’nin Kasým Ayý Olaðan Meclis Toplantýsý’nýn 1. Birleþimi, Toroslar Belediye Baþkaný Abdurrahman Yýldýz baþkanlýðýnda gerçekleþtirildi.
Toplantýda gündem maddeleri görüþülerek ilgili komisyonlara havale edilirken, üniversite öðrencilerine yönelik önemli bir destek kararý da ele alýndý.
Üniversiteyi Kazanan Öðrencilere Öðrenim Yardýmý
Belediye meclisinde, ÖSYM tarafýndan yapýlan 2025 Yýlý Yükseköðretim Kurumlarý Sýnavý sonucunda (AÖF, DGS, YDS vb. hariç olmak üzere) Türkiye’deki devlet üniversitelerine yerleþen öðrencilere yönelik karþýlýksýz öðrenim yardýmý teklifi görüþüldü.
Teklife göre; Toroslar ilçesinde sýnavý kazandýðý tarihten önce en az 6 ay ikamet eden öðrenciler, kazandýklarý bölümün süresine göre öðrenim desteði alacak.
Toplantýda tarýmsal üretimle ilgili deðerlendirmelerde de bulunan Baþkan Yýldýz, ilçede üreticilerin hurma, nar ve ayva üretiminde bu yýl yüksek rekolte elde ettiðini ancak ithalat baskýsý nedeniyle fiyat düþüþü yaþandýðýný belirtti.
Öte yandan, Toroslar Belediyesi’ne ait Arpaçsakarlar Mahallesinde bulunan toplam 5 bin 749 metrekarelik arsanýn belediyenin MESKÝ’ye olan borcuna karþýlýk sosyal konut yapýlmak üzere Büyükþehir Belediyesi’ne devredilmesi konusu Meclis’te tartýþmaya neden oldu. Bazý AKP’li ve MHP’li belediye meclis üyeleri arsanýn daha deðerli olduðunu ileri sürerek, satýþýn yapýlmasýnýn ardýndan borcun ödenmesini önerdi. Toroslar Belediye Baþkaný Abdurrahman Yýldýz, “Buradaki arsamýzýn deðeri ‘kupon’ bir araziyse, diyelim deðeri 300 milyon lira, bizim borcumuz da 200 milyon liraysa biz 100 milyon liramýzdan vazgeçmeyiz. Alacaðýmýz kalýr orada, ilerideki borcumuzdan düþebiliriz” dedi.
SUN RTV | Mersin | Kurumsal Web Sitesi | www.sunrtv.com.tr | © Copyright 2021-2025 Tüm Haklarý Saklýdýr.
URA MEDYA


