KAHRAMANMARAÞ’TA SALÇA TELAÞI: TARLADAN PAZARA VE SOFRALARA UZANAN YOLCULUK

Kahramanmaraþ’ta geçmiþten günümüze yemeklere tat verip sofralarý süsleyen ve kentin geleneksel lezzetlerinden biri haline gelen biber salçasýnýn yapým telaþý baþladý.
Þehirde kýþlýk hazýrlýklarýn vazgeçilmezlerinden olan biber salçasý için üretim dönemi baþladý. Tarlalardan toplanan Maraþ biberleri çuvallarla pazara getirilerek satýþa sunulurken, vatandaþlar da kýþlýk ihtiyaçlarý için salça yapýmýna baþladý.
Aromasý, kendine has tadý ve besin deðeriyle bilinen biber salçasý hem sofralarýn hem de yöresel yemeklerin baþlýca lezzetleri arasýnda yer alýyor.
Salça üreticisi Niyazi Güneþ, "Tarladan getirilen salçalýk biberler önce havuzlara dökülüyor. Burada çeþitli aþamalardan geçirildikten sonra ince çekimle bidonlara konulup damlara seriliyor. 3-4 gün güneþ altýnda bekleyen biber salçasý, ev yapýmý tadýnda sofralara ulaþýyor. Kahramanmaraþ'ta salça sezonu 10 Aðustos ile 10 Ekim arasýnda, yaklaþýk 55-60 gün sürüyor. Yurt dýþýndan da talep var, müþterilerimiz gelip ihtiyaçlarýna göre çuvallarla alýyorlar. Sabah 07.45'te iþimize baþlýyoruz, akþam 20.15'te makineler kapanýyor ve genel temizliðe geçiyoruz" dedi.
Tüketicilerden Ünal Akpýnar ise, "Maraþ'ýmýza özel biber salçamýz. Ürünü bu ve benzeri yerlerden temin edip alýyoruz ve çektiriyoruz. Daha sonra çekilen salça evlerimize götürülüp güneþletiliyor ve daha sonra kýþ boyu tüketiliyor" diye konuþtu.
SUN RTV | Mersin | Kurumsal Web Sitesi | www.sunrtv.com.tr | © Copyright 2021-2025 Tüm Haklarý Saklýdýr.
URA MEDYA