ADANA KEBABINDA KARBONAT, HAMUR VE EKMEK HÝLESÝNE DÝKKAT

Adana Kasaplar Odasý Baþkaný Saruhan Yaðmur, "Eðer kebapta kýyma daðýlmýyorsa, ben onda art niyet ararým.
Belki karbonat, belki hamur, belki ekmek vardýr içinde. Ama gerçek kýyma daðýlýr, bulgur gibi daðýlýr" dedi.
Kababýn baþkenti Adana’nýn Kasaplar Odasý Baþkaný Saruhan Yaðmur, uyarýda bulundu. Yaðmur, yaptýðý açýklamada kebapta karbonat, hamur ve ekmek hilesi olabileceði konusuna dikkat çekti.
Gerçek Adana Kebabý’nýn zýrhla çekildiðini belirten Yaðmur, "Gerçek Adana kebabýnýn altýna kýyma saplandýktan sonra bir þiþ koyulur. Neden? Çünkü o kýyma ocaða dökülmesin diye. Yani, piþtikten sonra þiþten çekerken yavaþça bulgur gibi daðýlmasý gerekir. Eðer o kebapta kýyma daðýlmýyorsa, ben onda art niyet ararým. Belki karbonat, belki hamur, belki ekmek vardýr içinde. Neden? Tutsun diye. Ama gerçek kýyma daðýlýr; bulgur gibi daðýlýr" diye konuþtu.
SUN RTV | Mersin | Kurumsal Web Sitesi | www.sunrtv.com.tr | © Copyright 2021-2025 Tüm Haklarý Saklýdýr.
URA MEDYA