KAYISIDA HASAT YOÐUNLAÞTI, ÝHRACAT BAÞLADI

Türkiye’de sofralýk kayýsý ihtiyacýnýn önemli bir kýsmýný karþýlayan Mersin’in Mut ilçesinde hasadýn yoðunlaþmasýyla ihracat da baþladý. Sezonda yaklaþýk 200 bin ton verim alýnmasý beklenen kayýsýnýn 100 bin tonun ihracata gideceði ifade edilirken fiyatlarýn 35-40 TL’ye kadar da düþtüðü öðrenildi.
Türkiye’de sofralýk kayýsýnýn yüzde 95’inin üretildiði, coðrafi iþaretli sofralýk Mut kayýsýsýnda yoðun hasat dönemine girildi. Bölgenin mikroklima özelliðine sahip olmasýyla turfanda üretim olarak dikkat çeken rengi, kokusu ve tadýyla beðenilen tescilli kayýsýdan bu sezon 200 bin ton verim bekleniyor. Bahçelerden tek ter hasat edilen kayýsýlar, öncelikle iþçiler tarafýndan ihracata uygun olarak seçiliyor. Seçilen kayýsýlar daha sonra ambalajlanýp soðutup, týrlarla Romanya, Rusya, Ukrayna, Hindistan, Orta Doðu ve Avrupa ülkelerine gönderiliyor. Ýlçede 79 bin dekar alanda yaklaþýk 200 bin ton üretim yapýlan kayýsýda hasat sezonunun yoðunlaþmasý nedeniyle fiyatlarýn 35-40 liraya kadar düþtüðü bildirildi.
SUN RTV | Mersin | Kurumsal Web Sitesi | www.sunrtv.com.tr | © Copyright 2021-2025 Tüm Haklarý Saklýdýr.
URA MEDYA