MUT’TA KAYISI SEZONU DEÐERLENDÝRME TOPLANTISI

Mersin’in Mut ilçesinde kayýsý sezonunun baþlamasýyla birlikte, üretim ve pazarlama sürecinin daha verimli ilerlemesi amacýyla deðerlendirme toplantýsý düzenledi.
Mut Kaymakamý Ýsa Uður baþkanlýðýnda, ilçede faaliyet gösteren komisyoncular, üreticiler ve ilgili kurumlarýn katýlýmýyla deðerlendirme toplantýsý gerçekleþtirildi. Katýlýmcýlar, sezon öncesi hazýrlýklar, ürün kalitesi, fiyat politikalarý ve pazarlama stratejileri gibi konularda görüþ alýþveriþinde bulundu.
Türkiye’de sofralýk kayýsý üretiminin yüzde 90’ýnýn üretildiði, coðrafi iþaretli sofralýk Mut kayýsýsýnýn açýk alanda hasadý baþladýðý belirtilen toplantýda 77 bin 800 dekar alanda üretim yapýldýðý rekoltenin 150 bin ton civarýnda olmasýnýn tahmin edildiði kaydedildi.
Kayýsýnýn hem ilçe hem de bölge ekonomisi açýsýndan önemli bir deðer olduðunu vurgulayan Kaymakam Ýsa Uður, üretici ve tüccarlarýn karþýlaþtýðý sorunlarýn çözümü için gerekli adýmlarýn atýlacaðý, sezon boyunca ilgili kurumlarla iþ birliði içerisinde olunarak sürecin en iyi þekilde yönetileceðini söyledi.
SUN RTV | Mersin | Kurumsal Web Sitesi | www.sunrtv.com.tr | © Copyright 2021-2025 Tüm Haklarý Saklýdýr.
URA MEDYA