sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

VALÝ TOROS: "HER BÝR VATANDAÞIMIZIN KENDÝNÝ GÜVENDE HÝSSETMESÝ EN BÜYÜK ÖNCELÝÐÝMÝZDÝR"

  •  12 Nisan 2025 Cumartesi 15:19

Mersin Valisi Atilla Toros, 2025 yýlýnýn ilk çeyreðini kapsayan 3 aylýk güvenlik ve asayiþ verilerinin paylaþarak, "Her bir vatandaþýmýzýn kendini güvende hissetmesi, huzur içinde yaþamasý en büyük önceliðimizdir" dedi.

Vali Atilla Toros, Öðretmenevi’nde düzenlenen Medya Buluþmasý’nda 2025 yýlýnýn ilk çeyreðini kapsayan 3 aylýk güvenlik ve asayiþ verilerini, geçen yýlýn ayný dönemi ile karþýlaþtýrmalý olarak paylaþtý. Ülke olarak ilerlemenin ana dinamiðinin, huzur ve güven ortamýný daim kýlmaktan geçtiðinin bilincinde olduklarýný ifade eden Vali Toros, "Çünkü güven ve huzurun kalkýnmanýn temeli olduðunu, huzurun olduðu yerde yatýrýmýn ve istihdamýn artacaðýný, ekonominin güçleneceðini, refahýn yükseleceðini biliyoruz. Bu nedenle ilimizde, her bir vatandaþýmýzýn kendini güvende hissetmesi, huzur içinde yaþamasý en büyük önceliðimizdir" diye konuþtu.

Mersin’de 2 bin 906 jandarma, 7 bin 610 polis ve 654 Sahil Güvenlik mensubuyla toplam 11 bin 170 personelden oluþan güçlü ve büyük bir güvenlik ailesi olduklarýný vurgulayan Toros, Mersin’in huzuru, güvenliði ve esenliði için gece gündüz demeden, büyük bir azim ve fedakarlýkla çalýþtýklarýný kaydetti. ’Güvenli Trafik, Huzurlu Þehir’ hedefiyle üzerlerine düþen her bir sorumluluðu millete hizmet etme þerefiyle yerine getirdiklerine iþaret eden Toros, "Terör örgütlerine göz açtýrmamaya, onlarý besleyen kaynaklarý kökünden kurutmaya kararlýyýz. Bu yýlýn ilk 3 ayýnda terör örgütlerine karþý 87 operasyon düzenledik. Bu operasyonlarda göz altýna alýnan 146 þahýstan 63’ü tutuklandý, 62’sine adli kontrol tedbiri uygulandý. Yine terörizmin finansmanýn engellenmesine yönelik bu yýlýn ilk 3 ayýnda gerçekleþtirdiðimiz 7 operasyonla gözaltýna alýnan 12 þahýstan 6’sý tutuklandý. Bu operasyonlarda geçen yýlýn tamamýndan yüzde 50 daha fazla olacak þekilde 6,5 milyon TL ele geçirilerek, terörizmin finansmanýna büyük darbe vuruldu" þeklinde konuþtu.

Paylaþ :
Milyonlarca çalýþan emekliyi ilgilendiren haber! Genel saðlýk sigortasý primi gündemde
AMELÝYATSIZ KALP TEDAVÝSÝNDE YENÝ DÖNEM
ÖÐRETMENLER TÝYATRO GÖSTERÝSÝNDE YER ALDI
ÖZEL SPORCULAR ATLETÝZM ÞAMPÝYONASI MERSÝN’DE BAÞLADI

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.