POLÝKLÝNÝKLERE BAÞVURANLARIN YÜZDE 80’Ý SÝGARAYI BIRAKTI

Mersin’in Erdemli ilçesinde bulunan iki sigara býrakma polikliniðine baþvuranlarýn yüzde 80’i, 25 günlük ilaç kullanýmýn ardýndan sonuç alarak sigara alýþkanlýðýndan kurtuldu. Kent genelinde bulunan 9 polikliniðe son bir yýlda 3 bin 339 kiþinin baþvurduðu öðrenildi.
Mersin merkez ve ilçelerinde 9 sigarayý býrakma polikliniði hizmet veriyor. Geçtiðimiz yýl kent genelindeki polikliniklerde 3 bin 339 kiþinin sigarayý býrakmak için tedavi gördüðü belirtildi. Erdemli ilçesinde bulunan iki polikliniðe baþvuranlarýn yüzde 80’i sigarayý býrakýrken, bu anlamda önemli bir baþarý saðlandý. Ýl Saðlýk Müdürlüðü de hem saðlýk hem de ekonomik yönden vatandaþlara zarar veren sigarayý býrakmak isteyenlerin polikliniklere baþvurmasýný isterken, tedavinin tamamen ücretsiz olduðunu bildirdi.
Mersin genelinde 9 sigara býrakma polikliniði olduðunu, bunlardan ikisinin ise Erdemli’de bulunduðunu belirten Ýlçe Saðlýk Müdürü Selim Mirza Loðlaroðlu, Mersin’de polikliniklere baþvuran hasta sayýsýnýn da 3 bin 339 kiþi olduðu söyledi. Loðlaroðlu, "Erdemli’de 2 polikliniðe baþvuranlarýn yüzde 80’i sigarayý býraktý. Bu bizi çok mutlu etti. Hastalarýmýzýn sigarayý býraktýðý için hem gururlu hem de sevinçliyiz. Vatandaþlarýmýzýn sigarayý býrakmasý için elimizden gelen gayreti göstermeye devam edeceðiz" dedi.
"Hiç bir hastamýzý geri döndürmüyoruz"
Sigarayý býrakmak için kullanýlan ilacýn süresinin 25 gün olduðuna dikkat çeken Sigarayý Býrakma Polikliniði Görevlisi Dr. Tuðba Dilek Ateþ, ilk 3 gün 6, daha sonra 13’üncü güne kadar 5 adet kullanýldýðýný, ardýndan kademe kademe azaltýldýðýna deðinerek nasýl etki etiðini anlattý.
Þuana kadar ciddi bir yan etki ile karþýlaþmadýklarýna deðinen Ateþ, "Býrakma oranlarýmýz çok güzel. Baþvuranlarýn yaklaþýk yüzde 80’i sigarayý býraktý. Sigarayý býrakmak isteyenler bize direk baþvuru yapabilirler. Ya da aile hekimlerimiz üzerinden veya ’Alo 171’den Saðlýklý Hayat Merkezindeki sigara býrakma polikliniðimize randevu alabilirler. Hiç bir hastamýzý geri döndürmüyoruz, mutlaka bakýyor, muayene ediyoruz ilaç kullanýmýna uygunsa baþlýyoruz" diye konuþtu.
31 yýl sigara içti, eþiyle birlikte býraktý
31 yýl sigara kullanan ve eþiyle birlikte sigarayý býrakan emekli polis memuru Mehmet Demirezen de, "31 yýl sigara içtim. Saðlýk yönünden etkilenmeye baþladýk. Eþimle birlikte sigarayý býrakma kararý aldýk, kuruma müracaat ettik. Bize bir ilaç tavsiye ettiler, kýsa sürede neticeyi aldýk ve sigarayý býraktýk. 8 aydýr da içmiyorum. Daha önce merdivenleri çýkarken bile soluk soluða kalýyorduk þimdi yürüyüþe çýkýyorum. Yürüyüþümün yarýsýný yürüyorum, yarýsýný koþuyorum. Vücudum kendini göstermeye baþladý. Nefes almalarým rahat, hayatým düzene bindi, en azýndan üzerimde koku yok" þeklinde konuþtu.
SUN RTV | Mersin | Kurumsal Web Sitesi | www.sunrtv.com.tr | © Copyright 2021-2025 Tüm Haklarý Saklýdýr.
URA MEDYA