sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

BAÞKAN SEÇER, GENÇLERLE BÝR ARAYA GELDÝ

  •  21 Mayýs 2024 Salý 16:31

Mersin Büyükþehir Belediye Baþkaný Vahap Seçer, isteðinin katýlýmcý demokrasiyi Mersin’de görmek ve Türkiye’ye bu konuda örnek olmak olduðunu belirterek, "Kentte bunu hakim kýlarsak, Türkiye’ye örnek bir kent olduðumuz gibi bu anlayýþla kenti çok büyük noktalara getireceðini hep beraber göreceðimizi umut ediyorum” dedi.

Seçer, ‘kente sözümüz var’ sloganýyla Büyükþehir Belediyesi tarafýndan düzenlenen ‘Kent Katýlýmý Buluþmalarý’ kapsamýnda ‘Gençlik Buluþmasý’ gerçekleþtirdi. Yeni dönemin ilk buluþmasýný gençlerle gerçekleþtiren Seçer, gençlerin sorularýna cevap vererek, Büyükþehir Belediyesinin gençlere yönelik hizmet ve projelerini anlattý.

 

 

Gençlerle bir arada olmaktan mutluluk duyduðunu belirten Seçer, geçtiðimiz 5 yýllýk görev süresi boyunca ‘Kent Katýlýmý Buluþmalarý’ kapsamýnda kentte faaliyet gösteren STK’lar ile sýk sýk bir araya geldiðini ifade ederek, yeni dönemde gençlerin de bu buluþmalara dahil edilmesini arzu ettiklerini söyledi.

 

 

Geçtiðimiz günlerde Büyükþehir Belediyesi tarafýndan 19 Mayýs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramý dolayýsýyla gerçekleþtirilen Mabel Matiz konserine özellikle gençlerin büyük ilgi gösterdiðini ve katýlýmýn oldukça yüksek olduðunu söyleyen Seçer, bu kalabalýðýn 31 Mart seçimlerinin sonuçlarý ile doðrudan iliþkili olduðuna dikkat çekerek, “Ülkenin rahatladýðýný görüyorum, Mersin seçimleriyle ilgili þunu duyuyorum; ‘Ben Vahap Baþkana oy vermedim ama kazandýðý için mutluyum’ diyenler var. ‘Þu ya da bu sebeple, ideolojik veya farklý sebeplerle elim oy vermeye gitmedi ama Mersin’in huzurundan, Mersin’e yapýlan hizmetlerden, ayrýmcýlýk olmamasýndan çok mutluyum, böyle devam etmesini istiyorum’ deyip mutluluðunu ifade edenler oluyor” diye konuþtu.

 

Mersin’de seçimlerde alýnan yüzde 60 oy oranýnýn toplumun her kesiminden insanýn katkýlarýyla olduðunu kaydeden Seçer, “Bir çok ideolojik görüþü bir araya getiren baþkan figürü düþünün. O figür de þahsýmdýr ve insanlar oy verdi. Mersin’de aradýðýmýz huzur ve kardeþlik deðil mi? Bu insanlar Vahap Seçer’in þahsýna, yönetim anlayýþýna, söylemlerine ve uygulamalarýna deðer verip oy vermiþse farklý kutuplarda da olsalar onun þahsýnda gönül baðý kurarlar” ifadelerini kullandý.

 

Mersin’in bölge olarak çok stratejik olduðunu ve her çeþitten insana ev sahipliði yaptýðýný kaydeden Seçer, “100 enstrünmanlý bir orkestrayý yöneten maestro gibi, hiç kakofoni çýkmýyor. Eðer iyi bir müzik çýkýyorsa maestro iþini iyi yapýyordur. Ýþte kent yönetimi bu, her enstrümanýn sesinin o harmoniye bir katkýsý var. Bu kentte birçok sesliliði oluþturursanýz ve bu da güzel bir müzik týnýsýna dönüþebilir” þeklinde konuþtu. Ýsteðinin katýlýmcý demokrasiyi Mersin’de görmek ve Türkiye’ye bu konuda örnek olmak olduðunu belirten Seçer, “Kentte bunu hakim kýlarsak, Türkiye’ye örnek bir kent olduðumuz gibi bu anlayýþla kenti çok büyük noktalara getireceðini hep beraber göreceðimizi umut ediyorum” sözlerine yer verdi.

 

Gençlerin sorularýný dinleyen Seçer, ‘Alo 185’ üzerinden her türlü talep ve þikayetlerini bildirebileceklerini aktararak, “Teksin üzerinden talepte bulunuyorsanýz mutlaka bizde kayýtlarý vardýr. Saniyesi saniyesine dönerler, hiçbir problem yok. Alo 185, Teksin Çaðrý Merkezi uygulamamýzý akýllý telefonlarýnýza indirebilirsiniz. Onun üzerinden taleplerinizi, dileklerinizi, isteklerinizi ve teþekkürlerinizi bildirebilirsiniz” dedi.

 

Öðrencilere otobüsün hala 1 TL olduðunu hatýrlatan Seçer, 2020 yýlýnda 2024 yýlýna kadar 1 TL tutacaðýna dair söz verdiðini hatýrlatarak, “Toplu taþýma araçlarý bir belediye için ticari faaliyet deðildir. Bir kamu hizmetidir, tamamen destek gerektirir. Süspansiyona ihtiyaç duyar, her belediyenin kabulü süspansiyon oranýnýn yüzde 50’yi geçmemesi yönündedir. Geçen yýl 500 milyon lira toplu taþýmaya destek vermemiz gerekirken 750 milyon lira destek verdik. Bu; size yapacaðýmýz yol, okuma salonu, gençlik merkezi, ucuz yemek, içmek imkanýný bu tarafa aktarmak demektir. Türkiye’nin hiçbir tarafýnda 1 TL’ye ulaþým yoktur” diyerek sözünden dönmediðinin altýný çizdi. Seçer, çevre dostu ve konforlu otobüslerin yaný sýra Metro Projelerinin de hýz kazanacaðýný müjdeledi. Seçer, ayrýca dünyanýn ilk üniversiteye giren tramvayýný da Mersin’de hayata geçireceklerini duyurdu.

 

 

Yeni dönemde gençlere yönelik hayata geçirecekleri Gençlik Ofisi, Gençlik Kampüsleri ve Gençlik Meclisi projelerinden söz eden Seçer, þöyle devam etti; "Bizim Çocuk Meclisimiz var. Bir de Gençlik Meclisi oluþturalým istiyoruz. Gençlik merkezleri konusunda yoðun talepler ve ihtiyaç olduðunu görüyoruz.”

 

Mersin’in 5 yýlda yaþadýðý deðiþime dikkat çeken Seçer, “Artýk Mersin bir üniversite kenti olma hüviyetine doðru gidiyor. 5 yýl önce yönetime geldiðimizde ‘Mersin’i bir üniversite kenti yapmak istiyoruz’ dedik. Ýlk geldiðimiz dönemlerde gençlik þu anki gibi Mersin’de ne hareketliydi ne de mutluydu. Mersin sahillerindeki belediyemize ait kafeler ki, Büyükþehir o kafeleri rant anlayýþýndan uzak tamamen halka açtý. Gýdalarýmýz güvenli, hizmetimiz son derece güzel. Fiyatlarýmýz da genel anlamda baktýðýnýz zaman dengeli” ifadelerine yer verdi.

 

Öðrencilerin eðitim hayatlarýna destek olan projeleri hayata geçirdiklerini kaydeden Seçer, Büyükþehir Belediyesinin sahile kazandýrdýðý okuma salonunu ile öðrencilerin eðitim hayatýnýn ranttan daha önemli olduðu mesajýný verdiklerini ve Türkiye’ye örnek olacak bir çalýþma yaptýklarýný ifade etti. Seçer, ilerleyen süreçte Mersin Ýdman Yurdu Meydaný civarýnda 2. bir okuma salonu kazandýracaklarýnýn da müjdesini verdi.

 

Göreve geldikten sonra 12 adet okuma salonu açtýklarýný hatýrlatan Seçer, kurs merkezleri ile ilgili de bilgi verdi. Seçer, “Eðitimi ve Öðretimi Destekleme Kurs Merkezlerimizde 7 bin 200 öðrencimiz var. Üniversiteye hazýrlanan 4 binden fazla lise öðrencimiz var. Bu öðrencilerimizin sýnava giriþ ücretlerinde de biz destek veriyoruz. Üniversiteyi kazanan her genç, 1 yýl boyunca ilk yýla mahsus bizden destek alýyor. Biz eðitim desteðini geri ödemesiz veriyoruz. Biz size bir can suyu veriyoruz” sözlerine yer verdi. Öðrencilerin istihdamý için çeþitli projeler ürettiklerini de aktaran Seçer, 2019’da yapmýþ olduklarý Gençlik Çalýþtayýnýn bir benzerini tekrar yapacaklarýný da vurguladý.

 

 

Büyükþehir Belediyesinin yenilenebilir enerji konusundaki çalýþmalarýný anlatan Seçer, “Geldiðimizde sýfýr megavatlýk kurulu gücümüz vardý. Þu anda 15 megavatlýk kurulu gücümüz var. 2024 sonu 3 tesis devreye girecek. Toplam tüketimimizin yüzde 6’sý çöpten ve güneþ enerjisi santrallerinden kullanýyoruz. Bu yýlsonu bu oran yüzde 18’e çýkacak. 2029’a kadar hedefimiz yeni projelerle yüzde 45’i yakalamak” dedi. 6 ay içerisinde yeni bisikletlerin alýnacaðýný da duyuran Seçer, “Bunlar Kart 33 ile kullanýlacak. Sadece parkta deðil þehrin her tarafýnda yeni bisikletleri kullanabileceksiniz. Yaptýðýmýz her yeni caddede, düzenlediðimiz her yeni bulvarda ölçüler müsaitse bisiklet yolu yapýyoruz. Bizim dönemimizde 149 kilometre bisiklet yolu yaptýk. 400 kilometre zaten projeksiyonumuz vardý” diye konuþtu.

Paylaþ :
KULÝSLERÝ HAREKETLENDÝREN ÝDDÝA: ASGARÝ ÜCRET TEMMUZ AYINDA 21 BÝN 320 LÝRAYA ÇIKACAK
DOÐU AKDENÝZ ÝÇÝN ’KUVVETLÝ GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAÐANAK’ UYARISI
KANLIDÝVANE’DE MÜZÝK TARÝHLE BULUÞTU
ALÝ KOÇ’TAN GALATASARAYLILARI KIZDIRACAK AÇIKLAMA: GERÇEK ÞAMPÝYON BÝZÝZ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.