sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

MUT KAYISI KÜLTÜR VE SANAT FESTÝVALÝ 24 MAYIS’TA BAÞLIYOR

  •  21 Mayýs 2024 Salý 11:45

Mersin’in Mut ilçesinde Kayýsý Kültür ve Sanat Festivali’nin 62’incisi bu yýl 24-26 Mayýs tarihleri arasýnda yapýlacak.

Festivalle ilgili bilgi veren Mut Belediye Baþkaný Murat Orhan, “Bu yýl 62’cisini kutlayacaðýmýz Mut Karacaoðlan Kültür ve Sanat Festivalimiz, 24- 26 Mayýs tarihlerinde baþlayacak. Bahçeler cenneti olan Akdeniz bölgesinde Toroslarýn güney yamaçlarýnda lokalize olmuþ, tamamen mikro klima özelliðe sahip ilçemizde, ekonomimiz zaten tarýma dayalý bir ekonomi. Ýnsanlarýmýzýn yüzde 95’i tarýma dayalý, dolaysýyla ana ürünlerimizden birisi olan kayýsýnýn gerek ülkemizde gerekse yurt dýþýnda tanýtýlmasýyla ilgili festivalimizin bu yýl 62’cisini düzenleyeceðiz” dedi.

 

 

24 Mayýs Cuma günü saat 14.00’te Tarihi Çýnaraltý Parkýnda festivalin açýlýþýnýn yapýlacaðý bilgisini veren Orhan, "Her yýl olduðu gibi halk oyunlarýyla açýlýþýný yapacaðýz. Açýlýþtan sonra protokol konuþmalarý olacak. Bunun yaný sýra yine klasik kayýsý yeme yarýþmasý, havuza kayýsý dökme etkinliði festivalimiz kapsamýnda olacak. Tabi bu ayný zamanda hem kayýsý hem kültür hem de sanat. Karacaoðlan ilçemiz için son derece önemli bir deðer. Ýlçemizde Karacaoðlan ismiyle anýlan Karacaoðlan köyünde de Karacaoðlan’ýn mezarýnýn olduðu ve anma noktasýnda bir etkinliðimiz olacak” diye konuþtu.

 

 

Festivalde konserlerin de yer alacaðýný kaydeden Orhan, "Ýlçe þehir stadýmýzda konserlerimiz olacak. Festivalden ziyade bizim için bayramýn birinci günü akþamý ilçe stadýnda yerel Türk Halk Müziði sanatçýsý olan Ali Rýza Yýlmaz yer alacak. Daha sonrasýnda Mustafa Taþ ve arkasýndan Oðuzhan Koç konser verecek. Festivalin ikinci günü gündüz ise pehlivanlarýmýzýn güreþ müsabakasý düzenlenecek. Akþamý ise Mehmet Han Toksöz Grubu, Eypio ve Zara konserimiz olacak. Üçüncü günü gündüz de güreþ müsabakasýnýn finali. Bunun yaný sýra satranç, voleybol, resim sergisi, güreþ gibi dallarda dereceye girenlere ödülleri verilecek. Daha önceki festivallerden farklý olarak þehir stadýnda tamamen çocuklarýmýza yönelik bir çocuk þenliði yapýlacak. Palyaço gösterisi gibi gösteriler yapýlacak. 14 saniyelik festivalle ilgili bir reklam filmimiz var. Ýstanbul gibi illerde gösterilecek” ifadelerini kullandý.

 

 

Festivale herkesi davet eden Mut Belediye Baþkaný Murat Orhan, sofralýk kayýsýda Türkiye’nin yüzde 90’nýný karþýlayan bir ilçe olduklarýný vurgulayarak, etkinliðin önemini dile getirdi.

Paylaþ :
KULÝSLERÝ HAREKETLENDÝREN ÝDDÝA: ASGARÝ ÜCRET TEMMUZ AYINDA 21 BÝN 320 LÝRAYA ÇIKACAK
DOÐU AKDENÝZ ÝÇÝN ’KUVVETLÝ GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAÐANAK’ UYARISI
KANLIDÝVANE’DE MÜZÝK TARÝHLE BULUÞTU
ALÝ KOÇ’TAN GALATASARAYLILARI KIZDIRACAK AÇIKLAMA: GERÇEK ÞAMPÝYON BÝZÝZ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.