sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

CHP LÝDERÝ ÖZEL, ERDOÐAN’A SESLENDÝ: MADEM ATAMAYACAKTIN, BU 1 MÝLYON GÜNAHSIZI NÝYE OKUTTUN?

  •  18 Mayýs 2024 Cumartesi 17:42

CHP Genel Baþkaný Özgür Özel, Ýstanbul’da düzenlenen "Büyük Eðitim Mitingi"nde atanamayan öðretmenler üzerinden hükümete yüklendi. Özel, Cumhurbaþkaný Erdoðan’a seslenerek, "Madem atamayacaktýn, bu 1 milyon günahsýzý niye okuttun? ’Emekli kadar atayacaðýz’ diyorlar. Yani hiç öðretmen almazsak 65 yýl sürecek öðretmenlerin atamasý!" dedi. CHP lideri Özel, "Türkiye Yüzyýlý Maarif Modeli" adý verilen yeni müfredat taslaðýna da sert tepki gösterdi.

CHP Genel Baþkaný Özgür Özel, partisinin Ýstanbul'da düzenlediði "Büyük Eðitim Mitingi"nde yaptýðý konuþmada, atanamayan öðretmenleri, mülakat konusunu ve Milli Eðitim Bakanlýðý'nýn hazýrladýðý yeni müfredatý eleþtirdi. Özel, "Buradan Erdoðan'a sesleniyorum: madem atamayacaktýn, bu 1 milyon günahsýzý niye okuttun?" dedi.

 

 

Atanmasý yapýlmayan öðretmenlerin ve eðitim dünyasýnýn sorunlarýnýn dile getirilmek için Ýstanbul'da düzenlenen "Büyük Eðitim Mitingi"ne CHP lideri Özgür Özel de katýldý. Özel, geçtiðimiz günlerde eski öðrencisi tarafýndan katledilen lise müdürü Ýbrahim Oktugan'ý anarak, "Baþöðretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, katledilen lise öðretmeni Ýbrahim Oktugan'ý, terör örgütünün katlettiði Aybike öðretmeni minnetle anýyoruz. Bu meydan Saraçhane, bu meydan tarihi bir meydan. Bu meydan ilk iþçi mitinginin yapýldýðý bir meydan. Saraçhane'den Türkiye iþçi sýnýfýný saygýyla selamlýyorum. Bu meydanda bugün atanmayan öðretmenler, mülakat maðdurlarý, müfredat itiraz edenler var." þeklinde konuþtu.

 

Atanamayan öðretmenleri gündemine alan Özel, "Bir kusurlarý yok ki atanamamýþ olsunlar atanmayan öðretmenler. Kaldýrýlacaðýna söz verilen mülakatýn sýnavda 1,2. olduðu halde sorulan soruya yandaþça cevap veremediði için liyakatli olduðu halde mülakat maðdurlarýyla birlikte herkes ve onlara destek olmak üzere burada bulunan herkese hoþ geldiniz diyorum." dedi.

 

Cumhurbaþkaný Erdoðan'a seslenen Özel, "Madem atamayacaktýn, bu 1 milyon günahsýzý niye okuttun? Niye umut verdin, niye onlara sýrtýný dönüyorsun? Üç yýl tasarruf tedbirleri yapacaðýz, emekli kadar atayacaðýz' diyorlar. Yani hiç öðretmen almazsak 65 yýl sürecek öðretmenlerin atamasý. Ýtibardan tasarruf olur ancak eðitimden tasarruf olmaz. Diðer yaramýz mülakattýr. Yüzde 50 mülakat, yüzde 50 KPSS diyorlar. Hani mülakat kaldýrýlacaktý?" ifadelerini kullandý.

Paylaþ :
KULÝSLERÝ HAREKETLENDÝREN ÝDDÝA: ASGARÝ ÜCRET TEMMUZ AYINDA 21 BÝN 320 LÝRAYA ÇIKACAK
DOÐU AKDENÝZ ÝÇÝN ’KUVVETLÝ GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAÐANAK’ UYARISI
TARSUS’TA YAPAY ZEKA VE SANAT KURSLARI BAÞLADI
MSK GÖZÜNÜ ÞAMPÝYONLUÐA DÝKTÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.