sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

ÝSLAM DÜNYASI OICC GENEL KONFERANSI ÝÇÝN KONYA’DA BULUÞTU

  •  15 Mayýs 2024 Çarþamba 18:00

Baþkan Altay: "Ýsrail’in Gazze’deki Zulmünü unutmayacaðýz, unutturmayacaðýz. Ýsrail bu lekeyi asýrlarca alnýnda taþýyacak" OICC Genel Sekreteri El Kadý:" Konya’nýn, Gazze’nin imarý için fon ayýrmasý büyük bir onurdur"

Konya Büyükþehir Belediyesi'nin ev sahipliðinde düzenlenen Ýslam Baþkentleri ve Þehirleri Teþkilatý 15. Genel Konferansý'nýn açýlýþý çeþitli Ýslam ülkelerinden belediye baþkanlarýný ve yerel yöneticileri Konya'da bir araya getirdi. Açýlýþta konuþan Konya Büyükþehir Belediye Baþkaný Uður Ýbrahim Altay, yaþanan Ýsrail zulmüne bir kez daha dikkatleri çekerek, "Filistin halkýna kardeþlik vazifemizi yerine getirecek, Ýsrail'in bu pervasýz katliamlarýna tepkimizi en sert þekilde ortaya koymaya devam edeceðiz. Bölgenin yeniden sükûnete kavuþmasý için üzerimize düþen ne varsa yapmayý sürdüreceðiz. Gazze'nin yeniden inþasý için paydaþlarýmýzla çalýþmalara baþladýk. Þu an itibarýyla bir fon oluþturuldu. Elbet bir gün mutlaka barýþ olacak. Ancak Gazze'nin ayaða kaldýrýlmasý için tüm kurumlarýn inisiyatif almasý gerekiyor. Bizler de din kardeþlerimize yönelik desteðimizi göstermeliyiz. Ýsrail'in bu zulmünü unutmayacaðýz, unutturmayacaðýz. Ýsrail bu lekeyi asýrlarca alnýnda taþýyacak. Bu toplantýnýn da buna vesile olmasýný diliyorum" dedi. OICC Genel Sekreteri Ömer bin Abdullah El-Kadý, Konya Büyükþehir Belediyesi'nin güzel ev sahipliði için Baþkan Altay'a teþekkür etti. Konya'nýn Gazze'nin yeniden imarý için planlar yapmasýndan ve bunun için fon ayýrmasýndan duyduðu memnuniyeti belirten Kadý, "Bu büyük bir onurdur. Bu bizim de herkesin de sorumluluðudur. Allah'tan dileðimiz o dur ki bu sorumluluðu yerine getirmede bize yardýmcý olsun" dedi.

 

Konya Büyükþehir Belediyesi, 57 Ýslam ülkesinden 187 üyesi bulunan Ýslam Baþkentleri ve Þehirleri Teþkilatý'nýn (OICC) 15. Genel Konferansý'na ev sahipliði yaptý.

 

OICC Genel Konferansý açýlýþ töreninde konuþan OICC 14. Genel Konferans Baþkaný Fas'ýn Rabat Belediye Baþkan Vekili Aziz Lomaini, konferansýn iyi sonuçlar ortaya koymasý ve özellikle Ýslam baþkentlerinin ve þehirlerinin geliþmesine katký saðlamasý temennisinde bulundu. Konya'nýn güzel, temiz ve yüce bir þehir olduðunu vurgulayan Lomaini, misafirperverliði için Konya Büyükþehir Belediye Baþkaný Uður Ýbrahim Altay'a teþekkür etti.

 

Konya Büyükþehir Belediye Baþkaný ve OICC 15. Genel Konferans Baþkaný Uður Ýbrahim Altay, konferansýn þehirleri çok daha güzel yarýnlara taþýmasýný, barýþ ve kardeþlik ikliminin hakim olduðu daha yaþanýlabilir bir dünyaya kapý aralamasýný temenni etti. Konya'nýn sadece bir þehir olmadýðýný ayný zamanda bir medeniyet beþiði, bir kültür mozaiði ve hoþgörü merkezi olduðunu vurgulayan Baþkan Altay, þehrin her sokaðýnýn binlerce yýllýk tarihin ve kültürün izlerini taþýdýðýný ifade etti.

 

 

Baþkan Altay, yerel diplomasinin en önemli þehirlerinden birisi olan Konya'nýn, dünya genelindeki 72 kardeþ þehri ve üyesi olduðu uluslararasý birlikleriyle hem Türkiye'nin kamu diplomasisini desteklemekte hem de Türk-Ýslam medeniyetinin sahip olduðu eþsiz mirasý tüm dünyaya tanýttýðýný vurguladý.

 

Ýslam dünyasýnýn birbirinden kýymetli þehirlerinin temsilcilerini aðýrlamanýn kendileri için büyük bir gurur kaynaðý olduðunu kaydeden Baþkan Altay, "Bugün burada, þehirlerimizi ve toplumlarýmýzý daha yaþanabilir, daha sürdürülebilir ve daha huzurlu yarýnlara taþýmak için bir araya geldik. Bizler, þehirlerimizin sadece fiziksel yapýlarý ile deðil, manevi ve kültürel deðerleri ile de birbirine baðlý olduðuna inanýyoruz. Konferansý, bu baðlarý daha da güçlendirmek ve ortak deðerlerimiz etrafýnda yeni iþ birlikleri geliþtirmek için önemli bir fýrsat olarak görüyoruz" deðerlendirmesinde bulundu.

 

Baþkan Altay, dört kýtada 57 ülkeden toplam 187 üyeyi tek bir çatý altýnda toplayan OICC'nin, hem þehirleri hem de vatandaþlarý müreffeh yarýnlara ulaþtýrmayý hedefleyen en önemli kuruluþlardan biri olduðunu belirterek, söyle devam etti:

 

"Bir yandan þehirlerimizin kültürel mirasýný korurken bir yandan da sürdürülebilir kalkýnmayý saðlamak ve teþvik etmek için çalýþmalar yapan OICC; tüm bunlarýn çok daha ötesinde aramýzdaki birlik, beraberlik ve kardeþlik baðlarýmýzý kuvvetlendirmeye vesile olmaktadýr. Çünkü birlik ve beraberlik, Ýslam medeniyetinin en temel taþlarýndan biridir. Þehirlerimizin yaþam standartlarýný yükseltmek, hepimizin ortak sorumluluðudur. Ýþte bu yüzden, OICC olarak daha güçlü bir þekilde bir araya gelmeli, güçlerimizi birleþtirmeliyiz. Birlikte hareket etmek, daha etkili çözümler bulmamýzý saðlayacak ve þehirlerimizin sürdürülebilir bir geleceðe doðru ilerlemesini saðlayacaktýr."

 

Konya Büyükþehir Belediye Baþkaný Uður Ýbrahim Altay'ýn ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin Gazze'nin yeniden imarý için planlar yapmasýndan ve bunun için fon ayýrmasýndan duyduðu memnuniyeti belirten Kadý, "Bu konuda ben de herhangi bir teknik destek veya mali destekte bulunabilirim. Bu konuda kim varsa Konya Büyükþehir Belediyesi ile birlikte çalýþmasýný, iþ birliði yapmasýný öneriyorum. Bu büyük bir onurdur. Bu bizim de herkesin de sorumluluðudur. Allah'tan dileðimiz o dur ki bu sorumluluðu yerine getirmede bize yardýmcý olsun" açýklamasýný yaptý.

 

Konuþmalarýn ardýndan 11. OICC ödülleri sahiplerine takdim edildi.

Konya Büyükþehir Belediyesi'ne de "Belediye Proje ve Hizmetleri" kategorisi "Bölge ve Þehir Planlama" dalýnda "Dârülmülk" projesi ödülü verildi. Baþkan Altay ödülü OICC Genel Sekteri El Kadý'dan aldý.

Paylaþ :
KULÝSLERÝ HAREKETLENDÝREN ÝDDÝA: ASGARÝ ÜCRET TEMMUZ AYINDA 21 BÝN 320 LÝRAYA ÇIKACAK
DOÐU AKDENÝZ ÝÇÝN ’KUVVETLÝ GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAÐANAK’ UYARISI
TARSUS’TA YAPAY ZEKA VE SANAT KURSLARI BAÞLADI
MSK’DA, ÞAMPÝYONLUK UMUTLARI MERSÝN’E KALDI

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.