sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

AKARYAKITTA TEK FÝYAT UYGULAMASI YARIN BAÞLIYOR! 13 BÝN BAYÝDE FÝYATLAR GÜNCELLENECEK

  •  14 Mayýs 2024 Salý 17:43

Enerji Piyasasý Düzenleme Kurumu’nun istasyonlarda yapýlan satýþlarda, farklýlaþtýrýlmýþ olsun veya olmasýn akaryakýt ürünlerinin ayný fiyata satýlmasýna iliþkin kararý yürürlüðe giriyor. Karar uyarýnca yaklaþýk 13 bin bayide yarýn itibarýyla fiyatlar güncellenecek.

Enerji Piyasasý Düzenleme Kurumunun (EPDK) farklýlaþtýrýlmýþ akaryakýt ürünlerinin istasyonlarda ayný fiyata satýlmasýna iliþkin Kurul kararý yürürlüðe giriyor. Bu kapsamda, 13 bin bayide yarýn itibarýyla fiyatlar güncellenecek.

 

EPDK'nin Kurul kararýna göre, yarýn itibarýyla akaryakýt istasyonlarýnda yapýlan satýþlarda, farklýlaþtýrýlmýþ olsun veya olmasýn ayný tür akaryakýt için fiyat farký uygulanmayacak. Akaryakýt istasyonlarýnda "95 oktan benzin ve dizel, ultra force (ultra kuvvet), power (güçlü), fuelsave (yakýt tasarruflu), VMax, VPro" gibi ifadelerle farklý fiyatlarla ürün satýþý yapýlmayacak.

 

EPDK'den yapýlan açýklamada, daðýtýcý lisansý sahiplerinin farklýlaþtýrýlmýþ akaryakýt satýþýna devam edebileceði ancak bu özelliklerin fiyatý deðiþtirmeyeceði belirtildi. Açýklamada, tüketici nezdindeki belirsizliklerin önüne geçilmesinin, daðýtýcý ve bayilerin operasyonlarýnda kolaylýk saðlanmasýnýn amaçlandýðý karara iliþkin, "Türkiye'de yaklaþýk 13 bin bayi ile tüketicilerin akaryakýt ihtiyaçlarý en yüksek hizmet ve kalite standartlarýyla karþýlanmaktadýr. Akaryakýt Kalite Ýzleme Sistemi ile akaryakýt bayilerinde ve Depo Akaryakýt Kalite Ýzleme Sistemi ile de akaryakýt dolum terminallerinde kalite izlemesi aralýksýz olarak sürdürülmektedir." ifadesine yer verildi.

 

EPDK, daðýtýcý lisansý sahiplerinin yüzde 0,5'i geçmemek kaydýyla akaryakýtlarýn özelliklerini iyileþtirmeye yönelik çeþitli katký maddelerini ürüne ekleyebildiðini belirterek, bu iþlem için kullanýlacak katký maddelerine iliþkin daðýtýcý lisansý sahiplerinin EPDK'yi bilgilendirme ve gerekli izinleri alma yükümlülüklerinde herhangi bir deðiþiklik yapýlmadýðýný kaydetti.

 

EPDK'nin söz konusu kararýna iliþkin deðerlendirmede bulunan Petrol Ürünleri Ýþverenler Sendikasý (PÜÝS) Genel Baþkaný Ýmran Okumuþ, "EPDK'nin bu kararý, finansman maliyetinin çok yüksek olduðu bir dönemde akaryakýt istasyonlarýnýn finansman maliyetlerini az da olsa düþürecektir" dedi. Okumuþ, akaryakýt bayilerinin ekonomik olarak zor bir süreçten geçtiðini belirterek, "Bayiler, katkýlý ya da katkýsýz sattýðý her litre akaryakýttan zarar ediyor. Bayilerin kar paylarýnýn artýrýlmasýna iliþkin talebimizi devletimizin her kademesine ilettik ve süreci yakýndan takip ediyoruz. Kuruþla çalýþan ama maliyetleri yüzdesel olarak artan bayilerin kar paylarýnýn da yüzdesel olmasýna iliþkin talebimizin takipçisiyiz." diye konuþtu.

Paylaþ :
KULÝSLERÝ HAREKETLENDÝREN ÝDDÝA: ASGARÝ ÜCRET TEMMUZ AYINDA 21 BÝN 320 LÝRAYA ÇIKACAK
DOÐU AKDENÝZ ÝÇÝN ’KUVVETLÝ GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAÐANAK’ UYARISI
TARSUS’TA YAPAY ZEKA VE SANAT KURSLARI BAÞLADI
MSK’DA, ÞAMPÝYONLUK UMUTLARI MERSÝN’E KALDI

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.