sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

MERSÝN BÜYÜKÞEHÝR BELEDÝYESÝNÝN YENÝ LOGOSU OY ÇOKLUÐUYLA KABUL EDÝLDÝ

  •  14 Mayýs 2024 Salý 12:12

Büyükþehir Belediye Meclisinin 2024 Yýlý Mayýs Ayý Olaðan Toplantýsýnýn 1. Birleþimi, Baþkan Vahap Seçer baþkanlýðýnda gerçekleþtirildi. Toplantýda imar planlarýna iliþkin konuþan Seçer, "Gayet güzel bir 5 yýl geçirdik ve 5 yýlda çok önemli planlar çalýþtýk" dedi.

Akdeniz ilçesinin durumuna iliþkin deðerlendirmelerde bulunarak sözlerini sürdüren Seçer, her yere adaletli hizmet götürdüklerinin altýný çizdi. Seçer, "5 yýl önce göreve baþladýðýmýzda ’her alanda adaleti saðlamak durumundayýz. Bize yaraþan odur. Hukuken de böyledir, insanen de vicdanen de siyaseten de böyledir’ dedik. Bunu gerçekleþtirdiðimizi düþünüyoruz. Ama bazý konularda pozitif ayrýmcýlýk yaparýz. Örneðin cinsiyet ayrýmcýlýðý yapmayýz ama kadýnlar konusunda pozitif ayrýmcýlýk yaparýz. Çocuklar, yaþ almýþ vatandaþlar ve engellilere daha farklý bakarýz ve önceleriz. Bir tercih yapacaksak bunlarý tercih ederiz" ifadelerini kullandý.

 

Bugüne kadar hizmetlerinde hiçbir ayrým gözetmediklerini dile getiren Seçer, ilçelerde uzun yýllardýr beklenen hizmetleri de vatandaþlara ulaþtýrdýklarýný ifade etti. Sadece Akdeniz deðil, Anamur’a da adaletli bir þekilde hizmet götürdüklerinin altýný çizen Seçer, "Biz, 5 yýl boyunca adalet konusunda taviz vermedik. Önümüzdeki 5 yýlda da sizlerin de desteði ile her bölgemize hizmetlerimizi götüreceðiz" dedi.

 

Adres Okuma Salonuna ek olarak, gençlerden gelen talepler üzerine sahilde ikinci bir okuma salonu planladýklarýný dile getiren Seçer, bunu da Mersin Ýdmanyurdu Meydaný ile Hilton Oteli arasýnda yapmayý planladýklarýný anlattý. Seçer, sahile planladýklarý ikinci okuma salonu konusunun da bürokratik engellere takýldýklarýný ifade ederek, þöyle konuþtu: "Biz yýllardýr oranýn tahsisini bekliyoruz. O alan genel anlamda bir park düzenlemesine ihtiyaç duyuyor. Biz o alana okuma salonu yapacaðýz. Bu ihtiyaçlarý da göz önüne alarak umut ediyorum Çevre, Þehircilik ve Ýklim Deðiþikliði Ýl Müdürlüðü sesimizi duyar, tahsisi konusunda bizlere desteklerini esirgemezler."

Seçer, kent genelinde toplam 12 yeni nesil kütüphane bulunduðunu sözlerine ekledi.

 

Mersin Büyükþehir Belediyesinin logosunun deðiþimi ile ilgili maddede söz alan meclis üyesinin ’böyle bir deðiþikliðe gerek olmadýðýný söylemesi’ üzerine Mersin’in bütün ilçelerinin logolarýnýn ekrana yansýtýlmasýný isteyen Seçer, "Bütün ilçelerin logolarý birbirine benziyor. Ben oradan Büyükþehir yazýsýný, Yeniþehir yazýsýný silsem hangisinin hangisi olduðunu anlayamazsýnýz" dedi. Dünyadaki farklý kentlerin logolarýndan örnekler gösteren Seçer, "Buna gerek duyduk, çünkü böyle bir þey gerekiyordu. Bu logo ve renkleriyle Mersin’in M harfini ve Toros daðlarýný ifade ediyor. Farklý renkler var; narenciye, güneþin rengi, denizin mavisi. Çok renkli kentin enerjisini, kenetlenmeyi, dönüþümü,

sonsuzluðu, devinimi, gençliði ve inovasyonu temsil ediyor. Biz de ’bizim de bakýþ açýmýz bu’ dedik. Hepsi bundan ibaret. Mersin’e hayýrlý, uðurlu olsun" ifadelerini kullandý. Konuþmalarýn ardýndan madde oy çokluðuyla kabul edildi.

 

MESKÝ Genel Müdürlüðü’nün, halihazýrdaki stratejik plan ve yýllýk yatýrým programlarý ile bölgenin kalkýnmasýný temini kapsamýndaki iþler için 420 milyon TL gayri nakdi kredi kullanýlmasý ile ilgili madde de oy çokluðu ile kabul edildi.

 

Ýller Bankasý, ticari bankalar, katýlým bankalarýndan faiz hariç 1 milyon 407 bin TL kredi kullanýlmasý ile ilgili madde de oy çokluðuyla kabul edildi. Komisyonda onaylanan maddeye meclis üyesinin þerh koymasý üzerine Baþkan Seçer, "5 yýl boyunca iyi bir belediye baþkanlýðý yaptýk. Halkýn hakkýný kendi hakkýmýzdan önce gördük. Bizim bu yetkileri alma sebebimiz belediyeyi borç bataðýna sürüklemek için deðil” diye konuþtu.

 

Mecliste ayrýca Saðlýklý Kentler Birliði ve Tarihi Kentler Birliði’ne de gizli oylama ile seçim yapýldý.

Toplantýda, birimlerden gelen 40, komisyonlara havale edilen 18, gündem dýþý 5 olmak üzere toplam 63 madde görüþüldü.

Paylaþ :
KULÝSLERÝ HAREKETLENDÝREN ÝDDÝA: ASGARÝ ÜCRET TEMMUZ AYINDA 21 BÝN 320 LÝRAYA ÇIKACAK
DOÐU AKDENÝZ ÝÇÝN ’KUVVETLÝ GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAÐANAK’ UYARISI
TARSUS’TA YAPAY ZEKA VE SANAT KURSLARI BAÞLADI
MSK’DA, ÞAMPÝYONLUK UMUTLARI MERSÝN’E KALDI

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.