sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

KAMUDA ÇALIÞMAK ÝSTEYENLERE KÖTÜ HABER! 3 YIL BOYUNCA SADECE EMEKLÝ OLANLAR KADAR YENÝ PERSONEL ALINACAK

  •  13 Mayýs 2024 Pazartesi 18:14

Hazine ve Maliye Bakaný Mehmet Þimþek bugün kameralarýn karþýsýna geçerek kamuda tasarruf paketinin detaylarýný paylaþtý. Ýstihdama yönelik tedbirleri aktaran Bakan Þimþek, "3 yýl boyunca sadece emekli olanlar kadar yeni personel alýnacak" ifadelerini kullandý.

Kamuda tasarrufa yönelik paketin detaylarýný katýldýðý canlý yayýnda Cumhurbaþkaný Yardýmcýsý Cevdet Yýlmaz ile birlikte duyuran Hazine ve Maliye Bakaný Mehmet Þimþek dikkat çeken bir tedbiri kamuoyuyla paylaþtý.

 

Ýstihdama yönelik tedbirleri aktaran Bakan Þimþek, "Kamu istihdamýnda birinci husus 3 yýl boyunca emekli olanlar kadar yeni personel istihdamý saðlayacaðýz. Açýktan atama izinleri bütçe kanununda belirlenecek. Destek personel sayýsýný belli bir program dahilinde azaltmayý hedefliyoruz" dedi.

 

Bakan Þimþek açýklamasýna þu sözlerle devam etti; "Kamu çalýþanlarýnýn aldýðý yönetim kurulu ücretlerine sýnýrlama getiriyoruz. Mevcut mevzuata göre sadece bir yerden YK ücreti alýyor. YK ücretlerine üst sýnýr getireceðiz. Bütün bu hususlar yasal düzenleme gerektiriyor, Meclis'in takdirinde olan hususlardýr.

 

Ýdari yapýlanmada etkinliði esas alacak kapsamlý çalýþmayý baþlatýyoruz. Kamuda yeni kurumlar kurulmasýnýn önüne geçilecek, mükerrer yapýlanmalarý önleyeceðiz."

Paylaþ :
KULÝSLERÝ HAREKETLENDÝREN ÝDDÝA: ASGARÝ ÜCRET TEMMUZ AYINDA 21 BÝN 320 LÝRAYA ÇIKACAK
AKDENÝZ’DE EKMEKLÝK YAKAMOZ BUÐDAYININ HASADI YAPILDI
TARSUS’TA YAPAY ZEKA VE SANAT KURSLARI BAÞLADI
MSK, FÝNALE YÜKSELDÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.