sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

MERSÝN’Ý TOZ BULUTU KAPLADI, ARAÇLAR ÇAMURA BULANDI

  •  11 Mayýs 2024 Cumartesi 16:34

Afrika ve Suriye üzerinden gelen toz taþýnýmý Mersin’i kapladý, denizde görüþ mesafesini düþürdü. Gece yaðan yaðmurla araçlarýn üzeri çamur lekesiyle doldu.

Meteorolojinin uyardýðý Afrika ve Suriye üzerinden gelen toz taþýnýmý dün akþamdan itibaren Mersin’de etkili olmaya baþladý. Toz bulutu sabah saatlerinden itibaren yoðunlaþarak kenti tamamen kapladý. Toros daðlarý ile Akdeniz’in de tozdan görünmez duruma geldiði þehirde bazý vatandaþlar maske ile tedbir aldý. Toz bulutunun etkili olduðu Erdemli ilçesinde de gece kýsa süreli yaðan yaðmur, araçlarýn üzerinin çamur lekesiyle kaplanmasýna neden oldu.

 

Beklenen toz taþýnýmýnýn etkili olduðunu, kýsa süreli bir yaðmurun da yaðdýðýný belirten lokanta iþletmecisi Servet Cýrýk, masalarýn ve araçlarýn çamurla kaplandýðýný söyledi.

 

Toz nedeniyle gözlerini açamadýðýný ifade eden Recep Gül, "Afrika’dan gelen toz yüzümüzü, gözümüzü, aðzýmýzý dolduruyor. Þimdi yüzümü yýkayacaðým, 2 dakika sonra tekrar gözümü açamayacaðým. Afrika’dan gelen toza hiç kimse bir þey yapamaz, tabiatýn verdiði bir þeydir. Sabah arabamý yýkadým, 5 dakika sonra tekrar çamur yaðmýþ, zaten insan yüzünde hissediyor. En güzeli bu havada maske kullanmak" diye konuþtu.

 

Esnaftan Veysel Babaoðlu ise, "Ýki gündür toz bulutu ve çamur var. Onun için önlem amaçlý maske takýyorum. Ben de burada esnafým, insanlara yardým etmek amacýyla ücretsiz maske daðýtýyorum. Araçlarýmýzýn hepsi çamura bulandý. Ýnþallah en kýsa zamanda bitecek diye temenni ediyorum" dedi.

Paylaþ :
KULÝSLERÝ HAREKETLENDÝREN ÝDDÝA: ASGARÝ ÜCRET TEMMUZ AYINDA 21 BÝN 320 LÝRAYA ÇIKACAK
AKDENÝZ’DE EKMEKLÝK YAKAMOZ BUÐDAYININ HASADI YAPILDI
TARSUS’TA YAPAY ZEKA VE SANAT KURSLARI BAÞLADI
MSK, FÝNALE YÜKSELDÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.