sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

HASTANELERDE, ONAYLI RANDEVU DÖNEMÝ BAÞLIYOR! BAKANLIK 10 SORUDA MERAK EDÝLENLERÝ YANITLADI

  •  11 Mayýs 2024 Cumartesi 11:43

Merkezi Hekim Randevu Sistemi’nde (MHRS) "Onaylý Randevu" dönemi 13 Mayýs Pazartesi günü baþlýyor. Saðlýk Bakanlýðý, yeni uygulama hakkýnda merak edilen 10 soruyu ve yanýtlarýný vatandaþla paylaþtý.

Saðlýk Bakaný Fahrettin Koca, "Ertesi gün randevusu olan her hastamýz akþam saat 8'e kadar randevusuna onay verecek veya gelemeyeceðini bildirecek. Bu sisteme onaylý randevu sistemi, MHRS'de baþlatýlan bu yeni döneme de onaylý randevu dönemi diyoruz." açýklamasýný yapmýþtý. 13 Mayýs Pazartesi günü baþlayacak olan yeni sistem ile hastalara, hastanelere ve hekimlere zamaný verimli kullanma imkaný sunacak.

 

Onaylý Randevu Sistemi'nde, randevularýn iptal edilmesinin ardýndan boþ kalan kapasite, hizmet bekleyen hastalar için kullanýlacak. Boþ kalan her randevuda, sistemden randevu alamayan ancak talep býrakmýþ hastalara ulaþýlacak ve öncelik talepte bulunan hastalara verilecek. Bakanlýk, sistem hakkýnda merak edilen sorularý da yanýtladý.

 

1- "Onaylý Randevu Sistemi" nedir ve ne zaman uygulamaya girecek?

Onaylý Randevu Sistemi, randevularýn iptal edilmesinin ardýndan boþ kalan kapasitenin hizmet bekleyen hastalar için kullanýlmasýný saðlayacak. Uygulama, 13 Mayýs Pazartesi günü itibarýyla alýnacak randevular için geçerli olacak.

 

2- Sistem üzerinden randevu alan kiþilerin, randevu saatine uyacaðýna iliþkin onay vermesi gerekiyor mu?

Randevu tarihinden bir gün önce, akþam saat 20.00'ye kadar kiþilerin randevusuna onay vermesi veya gelemeyeceðini bildirmesi gerekecek. Onay, "www.mhrs.gov.tr" internet sitesi, mobil uygulama ve "ALO 182" çaðrý merkezi olmak üzere tüm kanallar üzerinden verilebilecek.

 

3- Onay verilen randevu iptal edilebilecek mi?

Randevu tarihinden bir gün önce saat 20.00'ye kadar "www.mhrs.gov.tr" internet sitesi, mobil uygulama ve ALO 182 çaðrý merkezi aracýlýðýyla iptal iþlemleri gerçekleþtirilebilecek.

 

4- Sistem üzerinden randevu alan ancak onaylamayan kiþilere iliþkin süreç nasýl yürütülecek?

Son onay saatine kadar randevusunu onaylamayan kiþilerin randevusu sistem tarafýndan iptal edilecek.

 

5- Onaylanan randevuya gidilmezse herhangi bir kýsýtlama uygulanacak mý?

Randevusunu onayladýðý halde gitmeyen kiþilerin, ayný branþ için 15 gün boyunca yeni randevu almasý kýsýtlanacak. Fakat bu kiþiler Bakanlýða baðlý saðlýk kuruluþlarýndan randevusuz hizmet alabilecek.

 

6- Randevusunu onaylamayan ya da iptal etmeyen kiþiler, ertesi gün baþvuruda bulunduðu hastaneden hizmet alabilecek mi?

Üzerinde herhangi bir iþlem yapýlmayan randevular, bir gün önce saat 20.00'de otomatik olarak iptal edilecek. Bu durumda kiþi tekrar randevu alabilecek ya da saðlýk tesislerinden randevusuz hizmet alabilecek.

 

7- Tüm randevular için onay zorunlu olacak mý?

Üç gün ve daha sonrasý için alýnan tüm randevularda onay zorunluluðu olacak, ancak muayene tarihinden önceki iki gün içerisinde alýnan randevular, otomatik olarak onaylanmýþ sayýlacak. Örneðin 24 Mayýs tarihi için 22 veya 23 Mayýs'ta alýnan bir randevu, otomatik olarak onaylanmýþ kabul edilecek.

 

8- Onaylý randevu sisteminden muaf olan gruplar var mý?

Onaylý randevu sistemindeki bu uygulamadan 65 yaþ üstü hastalar ve kanser hastalarý muaf tutulacak. Bu gruptaki hastalar, her zaman randevu alabilecek.

 

9- Hastaneden 24 Mayýs günü saat 14.00 için randevu alan ve bir gün önce randevusunu onaylayan kiþi, onay iþleminden sonra randevuya gitmesini engelleyen bir durum ortaya çýktýðýnda nasýl bir yol izleyecek?

Randevu, kiþi tarafýndan ya da otomatik olarak onaylanmýþ olsa da 23 Mayýs 20.00'ye kadar iptal edilebilecek. Bu saate kadar onaylý randevusunu iptal etmeyen ve randevusuna gitmeyen kiþilerin, ayný branþ için 15 gün boyunca yeni randevu almasý kýsýtlanacak. Fakat kiþiler saðlýk tesislerinden randevusuz hizmet alabilecek.

 

10- Ertesi güne randevusu bulunan 200 kiþi, saat 20.00'ye kadar randevusunu onaylamadý. Bu randevular, otomatik olarak iptal edilmiþ kabul edilerek, talepte bulunan hastalara mý verilecek? Saat 20.00'ye kadar onay iþlemini gerçekleþtirmeyen bir kiþi, sonrasýnda randevu alabilecek m?

Randevularý, onaylanmadýðý için otomatik iptal edilen kiþiler, tekrar randevu alabilecek. Herhangi bir kýsýtlama uygulanmayacak. Saat 20.00 itibarýyla otomatik olarak iptal edilerek boþalan randevular, öncelikli olarak talepte bulunan kiþilere verilecek.

Paylaþ :
KULÝSLERÝ HAREKETLENDÝREN ÝDDÝA: ASGARÝ ÜCRET TEMMUZ AYINDA 21 BÝN 320 LÝRAYA ÇIKACAK
DOÐU AKDENÝZ ÝÇÝN ’KUVVETLÝ GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAÐANAK’ UYARISI
KANLIDÝVANE’DE MÜZÝK TARÝHLE BULUÞTU
ALÝ KOÇ’TAN GALATASARAYLILARI KIZDIRACAK AÇIKLAMA: GERÇEK ÞAMPÝYON BÝZÝZ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.