sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

MERSÝN’DE 22. DENÝZCÝLÝK EÐÝTÝM KONSEY TOPLANTISI GERÇEKLEÞTÝRÝLDÝ

  •  11 Mayýs 2024 Cumartesi 11:05

Denizcilik Eðitim Konsey Toplantýsý’nýn 22’ncisi Mersin Üniversitesi’nin (MEÜ) ev sahipliðinde gerçekleþtirildi.

Prof. Dr. Uður Oral Kültür Merkezi’mizde gerçekleþtirilen toplantýya, denizcilik fakülteleri dekanlarý, dekan yardýmcýlarý, akademisyenler, sektör yöneticileri ve temsilcileri katýldý.

 

Rektör Yardýmcýsý Prof. Dr. Mehmet Ýsmail Yaðcý, Mersin’in küçük bir balýkçý kasabasýndan, Akdeniz’in en önemli liman kentlerinden biri olmasýnýn en önemli sebeplerinden birinin Mersin Deniz Ticaret Odasý’nýn (MDTO) varlýðý ve çalýþmalarý olduðunu ifade etti. MDTO’nun üniversiteye de çok cömert bir baðýþta bulunduðunu belirten Yaðcý, "Denizcilik fakültemizin yakýn bir gelecekte çok güzel donanýmla taçlandýrýlmýþ binasýnda, çok iyi bir kadroyla uluslararasý düzeyde, standartlara uygun, iyi mezunlar vereceðini düþünüyorum" dedi.

 

Deniz ticaretinin önemine iþaret eden Yaðcý, þöyle konuþtu: "Büyük hýzla geliþen ve sadece ihracat açýsýndan ele alýndýðýnda günümüzde yaklaþýk 25 trilyon dolarý aþmýþ olan ticaret hacminin büyük bölümünün, yani yüzde 80’nin denizcilik araçlarýyla yapýldýðýný düþündüðümüzde sektörün ne kadar büyük bir hizmet verdiðini anlayabiliyoruz. Yakýn dönemde yaþamýþ olduðumuz Rusya-Ukrayna krizinde Odesa Limaný’nýn ve Karadeniz’in ne kadar riskli bir yere geldiðini düþündüðümüzde, tedarik zincirinin ne kadar zorlandýðýný gördük. Süveyþ Kanalý’nýn, büyük bir geminin karaya oturmasýyla týkanmasýndan dolayý ulaþýmýn ne kadar zorlandýðýný, belli alanlarda üretimin durma noktasýna geldiðini gördük. Bu sektörün ne kadar önemli olduðunu gösteriyor. Ayný zamanda sektörde çalýþan, sizlerin yetiþtirdiði elemanlarýn da ne kadar büyük bir risk altýnda çalýþtýklarýný da gösteriyor. O yüzden Denizcilik Eðitim Konseyi’nin bu konularda da birtakým önerilerde bulunacaðýný düþünüyorum. Konsey, bu alanda çalýþan personelin bir þekilde daha çok bilinçlenmesi, iþlerini daha az risk altýnda yapabilmesini saðlayacak birtakým öneriler verecektir."

 

Denizcilik Fakültesi Dekaný Prof. Dr. Ýzzettin Temiz de 2006’da oluþturulan Denizcilik Eðitim Konseyi’nin denizcilik eðitimi ile ilgili gündem maddelerini tartýþmak, sektördeki geliþmelere destek olmak ve problemlere çözüm önerileri sunmak amacýyla hayata geçirildiðini belirtti.

Paylaþ :
230 VERGÝ MÜFETTÝÞÝ 50 ÝLDE SAHAYA ÝNDÝ! 17 MÝLYAR LÝRALIK SAHTE FATURAYA ÝNCELEME
TOROSLAR BELEDÝYESÝ’NDE VEZNELER HAFTA SONU AÇIK
TARSUS’TA YAPAY ZEKA VE SANAT KURSLARI BAÞLADI
MSK, FÝNALE YÜKSELDÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.