sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

HALUK LEVENT, BÝRLEÞMÝÞ MÝLLETLER KONFERANSINDA ÝSRAÝL VE NETANYAHU’YU KINADI

  •  10 Mayýs 2024 Cuma 10:39

Þarkýcý ve Ahbap Derneði Baþkaný Haluk Levent, Birleþmiþ Milletler Sivil Toplum Örgütleri Konferansý’nda Ýsrail Baþbakaný Binyamin Netanyahu’ya sert tepki gösterdi.

Birleþmiþ Milletler (BM) Sivil Toplum Örgütleri Konferansý'na, þarkýcý ve Ahbap Derneði Baþkaný Haluk Levent'in sözleri damgasýný vurdu. Kenya'da düzenlenen konferansa konuþmacý olarak katýlan Levent, Gazze'deki katliama tepki göstererek Ýsrail Baþbakaný Binyamin Netanyahu'ya seslendi.

 

Haluk Levent, Kenya'nýn baþkenti Nairobi'de düzenlenen BM Sivil Toplum Örgütleri Konferansý'nda konuþma yaptý. Sosyal medya hesabýndan konuþmasýna iliþkin paylaþým yapan Levent, "Kenya'da Birleþmiþ Milletler Sivil Toplum Örgütleri toplantýsýnda aslýnda Ahbap faaliyetleri konusunda konuþmam istenmiþti. "Son dakikada konuþma metnimi deðiþtirme kararý aldým. Ýsrail'in Gazze ve Refah soykýrýmýný protesto edeceðiz. Her yerde edeceðiz." ifadelerini kullandý.

 

Konferanstaki konuþmasýnda Ýsrail'in Filistinlilere yönelik katliamlarýna vurgu yapan Levent, "Buraya bazý proje ve önerilerimi sizinle paylaþmak için gelmiþtim. Ama bu sabah uyandýðýmda Gazze'de 600 binden fazla çocuðun büyük tehlike altýnda olduðunu öðrendim. Biz Ahbap olarak Gazze'ye insani yardým göndermeyi denedik ama pek çok engelle karþýlaþtýk. Ve bildiðiniz gibi yüzden fazla Birleþmiþ Milletler çalýþýný hayatýný kaybetti." dedi.

 

Gazze'deki katliamlarýn mimarý olan Ýsrail Baþbakaný Binyamin Netanyahu'ya seslenen Levent, "Baþbakan Netanyahu'ya bir soru sormak istiyorum: 10 binden fazla çocuðun öldürülmesini nasýl haklý görebilirsiniz? Bu nedenle Ýsrail hükümetini, bu zulüm ve insani krizden dolayý kýnýyorum. Ayrýca Gazze'deki savaþý protesto eden savaþ karþýtý Yahudi toplumu da dahil olmak üzere, Amerikalý ve Fransýz öðrencilerle dayanýþma içerisindeyim." þeklinde konuþtu.

Paylaþ :
230 VERGÝ MÜFETTÝÞÝ 50 ÝLDE SAHAYA ÝNDÝ! 17 MÝLYAR LÝRALIK SAHTE FATURAYA ÝNCELEME
YAPAY ZEKANIN BELÝRLEDÝÐÝ MERSÝN’ÝN EN GÜZEL ÝLÇESÝ TARSUS ÇIKTI
MERSÝN’DE GENÇLÝK BAYRAMI HAFTA BOYUNCA DOLU DOLU KUTLANDI
MSK, FÝNALE YÜKSELDÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.