sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

MÝLLÝ EÐÝTÝM MÜDÜRÜ ÞALVAR GÝYDÝ, YAZMA TAKTI, ÖÐRENCÝLERLE BÝRLÝKTE ÇÝLEK HASAT ETTÝ

  •  10 Mayýs 2024 Cuma 10:28

Mersin Ýl Milli Eðitim Müdürü Fazilet Durmuþ, Silifke’de þalvar giyip öðrenciler ile birlikte çilek hasadýna katýldý.

Silifke Tarým Üretim ve Fen Okulunu ziyaret eden Durmuþ, Ýl Milli Eðitim Müdür Yardýmcýsý Fatih Burðut, Ýl Milli Eðitim Þube Müdürleri Bayram Duman, Cuma Ývrendi, Ýbrahim Halil Ulaþ, Ýbrahim Kaya ve Silifke Ýlçe Milli Eðitim Müdürü Mustafa Sezgin ile birlikte okul bahçesine zeytin fidaný dikti. Okul bahçesine biber fidesi de diken Durmuþ, öðrenciler tarafýndan üretilen taze soðan ve sarýmsaklardan kopardý. Daha sonra öðrenciler tarafýndan Gülümpaþalý Mahallesi’nde çilek üretilen bahçeyi gezen Durmuþ, yöresel kýyafetler giyerek öðrenciler ile birlikte çilek hasadý yaptý. “Bugün Silifke’deki tarým okulumuzda çocuklarýmýz ile birlikte çilek tarlasýnda çilek toplama etkinliðimizi gerçekleþtiriyoruz” diyen Durmuþ, “Çocuklarýmýz sadece çilek üretmiyor, fasulyeden, börülceye, domatesine, soðanýna, sarýmsaðýna varýncaya kadar kendi ürünlerini dikip yetiþtiriyorlar. Daha sonra da bu yetiþtirdikleri ürünleri hasat ediyorlar” dedi.

 

Doðanýn, çocuklarýn zekasýnýn geliþmesinde çok önemli bir yere sahip olduðunu belirten Durmuþ, "Milli Eðitim Bakanýmýz yeni müfredat ile ilgili yeni bir açýklama yaptý. Herkesin görüþüne açýk bir þekilde de deðerlendirmede. Müfredatýmýzdaki en önemli noktalardan bir tanesi de doðanýn çocuðun geliþmesinde ne kadar katký saðladýðý ile alakalý da bir beceri kýsmý da var. Yeni müfredat ile birlikte doðayý koruyarak yaþanabilir bir çevre oluþturma bilinci de sürecin içerisinde yer alýyor. Silifke’de öðrencilerimiz, çocuklarýmýz buna þimdiden hazýrlar. O kadar çok mutlu olduklarýný da görebiliyorum" diye konuþtu.

 

Doðanýn herkesi eþitlediðini söyleyen Durmuþ, þöyle devam etti:

"Bu alanlar da çocuklarýmýzýn beceri kazanmalarýnda çok büyük katký saðlýyor. 6 Þubat depremi ile biz bir þeyi daha gördük. Bildiðimiz bilgi birikimin, edindiðiniz mal mülkün hiçbirinin kýymetinin olmadýðýný, yaþam becerisi elde etmiþ olmanýzýn ne kadar kýymetli olduðunu gördük. Aslýnda bu tarým okulu ile birlikte çocuklarýmýz yaþamda kalabilmeyi ve bu beceriyi devam ettirebilmeyi, bunu yaparken de yetkin ve erdemli bir insan olarak kendi ülkesine, insanlýða, ailesine, herkesten önce kendisine deðer katacak bir birey olarak yetiþme yolculuðunda doða ile iç içe bir eðitim süreci onlarý çok büyük bir katký saðlayacaktýr."

Paylaþ :
230 VERGÝ MÜFETTÝÞÝ 50 ÝLDE SAHAYA ÝNDÝ! 17 MÝLYAR LÝRALIK SAHTE FATURAYA ÝNCELEME
YAPAY ZEKANIN BELÝRLEDÝÐÝ MERSÝN’ÝN EN GÜZEL ÝLÇESÝ TARSUS ÇIKTI
MERSÝN’DE GENÇLÝK BAYRAMI HAFTA BOYUNCA DOLU DOLU KUTLANDI
MSK, FÝNALE YÜKSELDÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.