sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

LÝSE MÜDÜRÜNÜ SÝLAHLA VURARAK ÖLDÜREN ÖÐRENCÝ TUTUKLANDI

  •  9 Mayýs 2024 Perþembe 11:57

Ýstanbul Eyüpsultan’da okuldan atýlmasýndan sorumlu tuttuðu okul müdürünü silahla vurup hayatýný kaybetmesine neden olan yabancý uyruklu öðrenci Y.K., çýkarýldýðý nöbetçi hakimlikçe tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Alibeyköy Mahallesi Beste Sokak'taki özel bir lisede, okuldan atýlmasýndan sorumlu tuttuðu okul müdürü Ýbrahim Oktugan'a (74) silahla ateþ ederek öldürdüðü gerekçesiyle gözaltýna alýnan Y.K, "kiþinin yerine getirdiði kamu görevi nedeniyle tasarlayarak adam öldürme" suçundan tutuklandý.

 

Y.K. ifadesinde, 2023-2024 eðitim öðretim yýlýnýn ilk döneminin ortalarýnda baþka bir okuldan söz konusu özel liseye geldiðini, burada çeþitli nedenlerle hakkýnda disiplin cezalarý yazýldýðýný ancak kendisinin bunlarý imzalamak istemediðini, Aralýk 2023'te sýnýftayken disiplin cezalarýndan dolayý okula annesinin geldiðini öðrendiðini anlattý.

 

Maktul Ýbrahim Oktugan'ýn odasýna gittiðini, annesinin de burada olduðunu ve müdürle sözlü tartýþma yaþandýðýný söyleyen zanlý, "Annemin üzerine yürümesi üzerine polisi aradýk, daha sonra okulu terk ettik ve olaydan sonra bir daha okula dönmedim. Bizden aldýklarý parayý da geri vermediler. Bu olaydan dolayý yaþananlarý kendime yediremedim." ifadesini kullandý.

 

Zanlý, maktulün çalýþmaya devam ettiðini öðrenmesi üzerine 4 Mayýs'ta 10 bin liraya tabanca aldýðýný ve okula gitmeye karar verdiðini, olay sabahý annesine börek alacaðýný söyleyerek evden çýktýðýný, okula gideceðinden kimsenin haberi olmadýðýný ileri sürdü.

 

Ýfadesinde, okula geldiðinde hýzlýca müdürün odasýna gittiðini belirten Y.K, "Masada oturuyordu, beni görünce ayaða kalktý. Amacým ayaklarýndan vurmaktý ama bir anda kolunu havaya kaldýrýnca bana vuracaðýný düþünerek koluna doðru ateþ ettim. Ýki mermim vardý, ikisi de karnýna geldi. Bana saldýracaðýný düþünerek ateþ ettim. Sonrasýnda hýzlýca odadan çýkýp geldiðim kapýya yöneldim ve silahý yere doðru tutarak 'Peþimden gelmeyin.' dedim. Amacým öldürmek deðildi, dövmekti. Eve geçtim ve börek götürdüm. Üzerimi deðiþtirdim. Bir süre sonra da silahý ve telefonumu Alibeyköy Barajý'na attým." dedi.

 

Bu tartýþmanýn ardýndan Y.K'nin ruhi sükunete ulaþmasýna raðmen öldürme eylemini planladýðý þekilde gerçekleþtirdiði aktarýlan yazýda, þüphelinin henüz ele geçirilemeyen tabancayla maktulü iki el hayati bölgesinden vurduðu kaydedildi. Sevk yazýsýnda, Y.K'nin üzerine atýlý suçlamalarý kabul ettiði aktarýlarak, "kiþinin yerine getirdiði kamu görevi nedeniyle tasarlayarak adam öldürme" suçundan tutuklanmasýna karar verilmesi talep edildi. Zanlý, hakimlikteki iþlemlerinin ardýndan üzerine atýlý suçtan tutuklandý.

Paylaþ :
230 VERGÝ MÜFETTÝÞÝ 50 ÝLDE SAHAYA ÝNDÝ! 17 MÝLYAR LÝRALIK SAHTE FATURAYA ÝNCELEME
YAPAY ZEKANIN BELÝRLEDÝÐÝ MERSÝN’ÝN EN GÜZEL ÝLÇESÝ TARSUS ÇIKTI
MERSÝN’DE 19 MAYIS ETKÝNLÝKLERÝ SÜRÜYOR
MSK, FÝNALE YÜKSELDÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.