sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

ABD’DEN BÝR ÝLK! REFAH’TA KULLANILMASINDAN KORKTUKLARI ÝÇÝN ÝSRAÝL’E BOMBA SEVKÝYATINI ERTELEDÝLER

  •  8 Mayýs 2024 Çarþamba 11:07

Hamas ve Ýsrail arasýndaki ateþkes görüþmeleri sürerken ABD’den çarpýcý bir hamle geldi. Biden yönetimi Refah’taki büyük bir kara operasyonunda kullanýlmasýndan korktuklarý için Ýsrail’e 2.000 ve 500 kiloluk bombalardan oluþan sevkiyatý durdurdu. Bu, ABD’nin 7 Ekim’den bu yana ilk kez Ýsrail’e tahsis edilen silah sevkiyatýný ertelediði anlamýna geliyor.

Ýsrail'in Gazze Þeridi'ndeki saldýrýsý 7 Ekim'den bu yana þiddetini artýrarak sürüyor. Taraflar arasýnda ateþkes görüþmeleri devam ederken ABD'den Ýsrail'e yönelik þaþýrtan bir hamle geldi. Biden yönetimi, Ýsrail'in Refah'taki büyük bir kara operasyonunda kullanabileceði endiþesiyle bomba sevkiyatýný durdurdu.

Savaþýn 215'nci gününde ABD, ilk kez farklý bir adým attý. ABD, potansiyel bir Refah operasyonuna iliþkin endiþelerini dile getirmek ve Ýsrail'in tam kapsamlý bir iþgal gerçekleþtirmek yerine þehirde Hamas'ý nasýl hedef alabileceðine dair alternatifler sunmak için son aylarda üst düzey Ýsrailli yetkililerle bir çift sanal toplantý düzenledi.

Yetkili, "Ýsrailli liderler geçen ay böyle bir operasyon konusunda bir karar noktasýna yaklaþmýþ gibi görünürken, Refah'ta kullanýlabilecek belirli silahlarýn Ýsrail'e transfer edilmesi teklifini dikkatle incelemeye baþladýk" dedi.

Paylaþ :
230 VERGÝ MÜFETTÝÞÝ 50 ÝLDE SAHAYA ÝNDÝ! 17 MÝLYAR LÝRALIK SAHTE FATURAYA ÝNCELEME
YAPAY ZEKANIN BELÝRLEDÝÐÝ MERSÝN’ÝN EN GÜZEL ÝLÇESÝ TARSUS ÇIKTI
MERSÝN’DE 19 MAYIS ETKÝNLÝKLERÝ SÜRÜYOR
MSK, FÝNALE YÜKSELDÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.