sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

20 BÝN ÖÐRETMEN ATAMASI YAPILACAK!

  •  7 Mayýs 2024 Salý 10:53

Milli Eðitim Bakaný Yusuf Tekin, 20 bin öðretmen atamasý yapýlacaðýný duyurdu.

Milli Eðitim Bakaný Yusuf Tekin, merakla beklenen öðretmen atamalarý ile ilgili açýklamada bulundu. Bakan Tekin, "Cumhurbaþkanýmýzýn talimatlarýyla Hazine ve Maliye bakanýmýz ve ilgili kurmaylarýyla görüþme ve toplantýlar yaptýk. 20 bin öðretmen atamasý konusunda uzlaþtýk." dedi.

Cumhurbaþkaný Erdoðan, Kabine Toplantýsý sonrasý yaptýðý açýklamada öðretmen atamalarýna iliþkin, "Atama bekleyen öðretmen adaylarýmýzýn durumunu mütalaa ettik. Milli Eðitim Bakanýmýz, Hazine Bakanýmýz ve ekonomi kurmaylarýmýz son bir kez daha görüþecek. Ardýndan öðretmen adaylarýmýzý bilgilendirecek. Bakanlýðýmýz yarýn atamaya esas branþ daðýlýmlarýný baþvuru takvimini ve süreci paylaþacak. Kýsa zamanda atamayý bakanýmýz açýklayacak." demiþti. Erdoðan'ýn bu açýklamasýnýn ardýndan Milli Eðitim Bakaný Yusuf Tekin, 20 bin öðretmen atamasýnýn yapýlacaðýný duyurdu.

Bakan Tekin'in açýklamasýna göre; sýnýf öðretmenliði için 3 bin 263, özel eðitim öðretmenliði için 2 bin 499, rehberlik öðretmenliði için bin 597, din kültürü ve ahlak bilgisi bin 594, Ýngilizce 968 öðretmen atanacak.

Tekin, "Bunlar tamamen sadece atama yoluyla atama deðil, yüzde 50 yüzde 50 yani KPSS skorunun yüzde 50'si mülakatýn yüzde 50'si olarak yapýlacak. Ekonomik parametreler açýsýndan sýkýntýlý bir dönemdeyken bize bu konuda destek olan kurumlarýmýza ve Cumhurbaþkanýmýza þükranlarýmýzý sunuyorum. " ifadelerini kullandý.

20 Mayýs'ta baþlayacak atama baþvurularýna iliþkin sürecin ayrýntýlarý Milli Eðitim Bakanlýðý tarafýndan duyurulacak.

Paylaþ :
230 VERGÝ MÜFETTÝÞÝ 50 ÝLDE SAHAYA ÝNDÝ! 17 MÝLYAR LÝRALIK SAHTE FATURAYA ÝNCELEME
YAPAY ZEKANIN BELÝRLEDÝÐÝ MERSÝN’ÝN EN GÜZEL ÝLÇESÝ TARSUS ÇIKTI
MERSÝN’DE 19 MAYIS ETKÝNLÝKLERÝ SÜRÜYOR
MSK, FÝNALE YÜKSELDÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.