sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

ANAMUR-KIBRIS SEFERLERÝ BAÞLIYOR

  •  16 Mart 2024 Cumartesi 09:19

Anamur Ticaret ve Sanayi Odasý (ANTSO) Yönetim Kurulu Baþkaný Mehmet Tuna, Anamur Feribot ve Deniz Uçaðý Ýskelesinin iþletilmesine yönelik taleplerinin kabul edildiðini açýkladý. Kýbrýs-Anamur seferleri için çalýþmalara baþladýklarýný belirten Tuna, yaklaþýk iki ay içerisinde seferlerin baþlayacaðýný söyledi.

Anamur’a katma deðer katacak projeleri hayata geçirmek için yoðun bir tempoda çalýþtýklarýný belirten Tuna, yapýmý 2019 yýlýnda tamamlanmasýna raðmen faaliyete geçemeyen Anamur Ýskelesini çürümekten kurtardýklarýný belirtti. Konu ile ilgili olarak açýklamalarda bulunan Tuna, ’Cumhurbaþkanýmýz Recep Tayyip Erdoðan’ýn yüksek destek ve olurlarý ile Ulaþtýrma ve Altyapý Bakanlýðý, Altyapý Yatýrýmlarý Genel Müdürlüðü tarafýndan 2019 yýlýnda inþa edilerek yapýmý tamamlanan ve bu güne kadar atýl vaziyette bekleyen Anamur Feribot ve Deniz Uçaðý Ýskelesinin bölgemiz turizm, tarým ve ticaret potansiyelinin harekete geçirilebilmesi için Anamur-Bozyazý Ticaret ve Sanayi Odasý olarak göreve geldikten 1 ay sonra baþlayýp, 15 aydýr sürdürdüðümüz giriþimler baþarýlý olmuþtur. Mersin Valimiz Ali Hamza Pehlivan ve Anamur Kaymakamýmýz Bilal Bozdemir ile birlikte koordineli olarak yapmýþ olduðumuz çalýþmalar neticesinde Mersin Valiliðine ve Yatýrým Ýzleme ve Koordinasyon Baþkanlýðýna devredilen Anamur Feribot ve Deniz Uçaðý Ýskelesini ilk etapta 10 yýllýðýna þirketimize kiralamýþ ve iþletim hakkýný almýþ bulunmaktayýz’ þeklinde konuþtu.

Kýbrýs seferleri için çalýþmalar baþladý

Yaklaþýk 2 ay içerisinde Kýbrýs seferlerinin baþlayacaðýný açýklayan Baþkan Tuna, "Anamur Feribot ve Deniz Uçaðý Ýskelemizin iþletilmesine iliþkin olarak; yolcu giriþ ve çýkýþlarý için gerekli tesislerin düzenlenmesi, gümrüklü ve gümrüksüz alanlarýn oluþturulmasý, yolcu bekleme ve dinlenme alanlarýnýn yapýlmasý, her türlü aracýn güvenli bir þekilde yanaþabilmesi ile tesisin tüm donatýlarýnýn vaziyet planýna göre teþkil edilmesi yatýrýmlarýný yaptýktan sonra yaklaþýk 2 ay içerisinde Kýbrýs seferlerimiz baþlýyor. Bununla da kalmayarak diðer Akdeniz ülkelerine ticaret ve turizm baðlamýnda seferler baþlatmayý planlamaktayýz. Böylece bir cazibe merkezi oluþturulmasý amaçlanmaktadýr. Anamur ve Bozyazý ilçelerimiz ile bölgemize hayýrlý uðurlu olsun" ifadelerini kullandý.

Paylaþ :
230 VERGÝ MÜFETTÝÞÝ 50 ÝLDE SAHAYA ÝNDÝ! 17 MÝLYAR LÝRALIK SAHTE FATURAYA ÝNCELEME
YAPAY ZEKANIN BELÝRLEDÝÐÝ MERSÝN’ÝN EN GÜZEL ÝLÇESÝ TARSUS ÇIKTI
MERSÝN’DE 19 MAYIS ETKÝNLÝKLERÝ SÜRÜYOR
MSK, FÝNALE YÜKSELDÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.