sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

KÝLOSU 150 DOLARDAN ÝHRACATA GÖNDERÝLECEK: TEMSÝLÝ ÝLK ERÝKLER TOPLANDI

  •  24 Þubat 2024 Cumartesi 10:44

Türkiye’de örtü altýnda ilk ürünün çýkarýldýðý Mersin’in Mut ilçesinde temsili olarak ilk erikler toplanýrken, kilogramýnýn 150 dolardan ihracata gönderileceði belirtildi.

Türkiye’nin yaþ sebze ve meyve üretiminde önemli bir yere sahip Mersin’de örtü altýnda da birçok ürün yetiþtiriliyor. Mut ilçesinde de açýk ve örtü altýnda 15 bin 200 dekar alanda bu sene 24 bin 180 ton rekolte bekleniyor. Özellikle örtü altýnda üretilen eriklerin turfanda olmasý fiyatýyla üreticisini de sevindiriyor. Bu sene ilk hasadýn yapýldýðý ilçede Rusya ve Dubai’ye gönderilecek eriklerin kilogramda 150 dolardan alýcý bulduðu belirtildi. Bir hafta içerisinde birçok serada hasatlarýn yoðunlaþmasýnýn beklendiði ifade edildi.

Örtü altýndaki hasada katýlan Ýl Tarým ve Orman Müdürü Erdem Karadað, "Türkiye’de eriðin yaklaþýk olarak yüzde 21’ini üreterek birinci sýrada olduðumuzu görüyoruz. Mut da Mersin içerisinde erik üretiminde ciddi bir kapasiteye sahip olan ilçemiz. Bu bölgede özellikle erkenci eriðin yetiþtirilmesinde ciddi bir çalýþma var. Þu anda da bulunduðumuz serada yýlýn ilk hasadýný yapmýþ oluyoruz. Çiftçilerimiz buradan yapmýþ olduðu erikleri de direkt dýþ ülkelere ihracat yapýyorlar" dedi.

Üretici Tayfun Gezer ise, "Bu yýl Türkiye’de ilk yeþil eriði biz çýkardýk. Eriðimiz Rusya’ya ve Dubai’ye ihraç edilmekte. Küçük küçük baþlayýp ondan sonra bölgedeki tüm çiftçilere yararlý olmak adýna yüksek fiyatla ilk çýkan erikleri pazarlýyoruz. Devamý için de üretimi artýrmak için de elimizden geleni yapmaya çalýþýyoruz. Elimizden gelen çabayý üretim için yapmaya devam edeceðiz" diye konuþtu.

Hasat yaptýklarý seradan 1 tonun üzerinde ürün beklediklerine dikkat çeken Gezer, fiyatýn yüksek baþladýðýný, ardýndan ürün çoðaldýkça düþtüðünü kaydetti.

Paylaþ :
POS CÝHAZLARIYLA YAPILAN TAHSÝLATLAR MALÝYE’NÝN RADARINDA!
MERSÝN’DE EMEKLÝLER YAZI ’BAHAR ÞENLÝÐÝ’ ÝLE KARÞILADI
AKDENÝZ BELEDÝYESÝNDEN KÜLTÜR VE SANATA DESTEK
YENÝÞEHÝR BELEDÝYESÝ 19 MAYIS AYAK TENÝSÝ TURNUVASI DÜZENLÝYOR

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.