sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

MERSÝN BÜYÜKÞEHÝR BELEDÝYESÝNDEN ÜRETÝCÝLERE ÝNCÝR FÝDANI DESTEÐÝ

  •  29 Aralýk 2023 Cuma 09:23

Mersin Büyükþehir Belediyesi Tarýmsal Hizmetler Dairesi Baþkanlýðý tarafýndan yürütülen tarýmsal üretime katký destekleri bünyesinde 13 ilçede ‘Ýncir Fidaný Daðýtým Töreni’ gerçekleþtirildi.

Ýncirde çeþit ve verimliliðin artýrýlmasý, tarýmda alternatif ürün oluþturulmasý, kapama incir bahçelerinin sayýsýnýn artýrýlarak incir yetiþtiriciliðinin yaygýnlaþtýrýlmasý ile yüksek verim ve kaliteli meyveler elde ederek üreticilerin gelir seviyelerinin yükseltilmesini amaçlayan proje bünyesinde 13 ilçede 478 üreticiye, yüzde 50 hibeli olarak toplam 14 bin 654 adet incir fidaný daðýtýldý.

Endemik bir incir türü olan ‘Tarsus Siyahý’ ve ‘Mut Beyazý’ üretimini artýrmak, rekoltesini yükseltmek ve ihracata uygun bir tür olduðu için üreticinin kâr elde etmesini saðlamak için baþlatýlan proje çerçevesinde Türkiye’de incir üretiminde dördüncü sýrada olan Mersin’in ilk sýraya taþýnmasý hedefleniyor.

“Özellikle Tarsus, incir üretiminde stratejik bir konumda”

Ýncirin Mersin ve özellikle Tarsus için stratejik bir konumu olduðunu kaydeden Tarýmsal Hizmetler Daire Baþkanlýðý Ziraat Mühendisi Hasan Özdemir, özellikle ‘Tarsus Siyahý’ incirinin üretiminin artýrýlmasý için destek verdiklerini söyledi. ‘Bursa Siyahý’ türündeki incirin ülke genelinde duyulduðunu, ancak erkenci olan ‘Tarsus Siyahý’nýn çok bilinmediðine dikkat çeken Özdemir, “Tarsus siyahý erkenci olduðu için, ihracat potansiyeli yüksek bir çeþit. Bursa siyahýna nazaran erken çýkmasýndan dolayý, piyasa eder miktarý daha yüksek oluyor. Bu nedenle verdiðimiz desteklerle, endemik bir tür olan Tarsus Siyahýnýn yaygýnlaþtýrýlmasýný, geliþtirilmesini ve üretim rekoltesinin artýrýlmasýný amaçlýyoruz” ifadelerine yer verdi. Üreticinin 5-6 yýl içerisinde verim almaya baþlayabileceðini kaydeden Özdemir, sonraki yýllarda bu verimin katlanarak devam edeceðini belirtti.

Paylaþ :
POS CÝHAZLARIYLA YAPILAN TAHSÝLATLAR MALÝYE’NÝN RADARINDA!
MERSÝN’DE EMEKLÝLER YAZI ’BAHAR ÞENLÝÐÝ’ ÝLE KARÞILADI
AKDENÝZ BELEDÝYESÝNDEN KÜLTÜR VE SANATA DESTEK
YENÝÞEHÝR BELEDÝYESÝ 19 MAYIS AYAK TENÝSÝ TURNUVASI DÜZENLÝYOR

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.