sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

MERSÝN VALÝLÝÐÝNDEN SAÐANAK YAÐIÞ VE FIRTINA AÇIKLAMASI

  •  20 Kasým 2023 Pazartesi 10:50

Mersin Valiliðince, dün meydana gelen saðanak yaðýþ ve fýrtýna dolayýsýyla kentte her hangi bir can kaybýnýn meydana gelmedi belirtilirken, hasar tespit çalýþmalarýnýn ise devam ettiði bildirildi.

Valilikten yapýlan açýklamada, il genelinde 18 Kasým Cumartesi günü öðleden sonra baþlayan kuvvetli yaðýþ ve fýrtýnanýn gece geç saatlere kadar devam ettiði hatýrlatýldý. Meteorolojinin uyarýsýnýn ardýndan valilik koordinesinde gerekli tedbirlerin aldýðý belirtilen açýklamada, "Mersin Valiliði 112 Acil Çaðrý Merkezi ve Ýl Güvenlik ve Koordinasyon Merkezinde (GAMER), Ýl Emniyet Müdürlüðü, Ýl Jandarma Komutanlýðý, Sahil Güvenlik Komutanlýðý, Büyükþehir ve Ýlçe Belediye Baþkanlýklarý, AFAD Ýl Müdürlüðü, Karayollarý Bölge Müdürlüðü, Ýl Saðlýk Müdürlüðü, Mersin Su ve Kanalizasyon Ýdaresi Genel Müdürlüðü ve Ýtfaiye Daire Baþkanlýðý kurumlarýnýn temsilcilerinden oluþan kriz merkezi, süreci yakýndan takip etmiþtir. Ýlimiz genelinde meydana gelen kuvvetli yaðýþ ve fýrtýna nedeniyle 112 Acil Çaðrý Merkezimize 262 su baskýný, 14 heyelan ve taþ düþmesi, 34 mahsur kalma, 8 aðaç devrilmesi, 2 trafik kazasý, 1 teras göçmesi, 2 yýldýrým düþmesi olmak üzere toplam 323 olay ihbarý gelmiþtir" denildi.

Gelen ihbarlara istinaden ilgili kurumlara baðlý ekiplerin ivedi þekilde intikal ettirildiði ve gerekli müdahalelerin yapýldýðý vurgulanan açýklamada, "Meydana gelen olaylarda herhangi bir can kaybý olmamýþtýr. Hasar oluþan yerlerde tespit çalýþmalarý yapýlmaktadýr" ifadelerine yer verildi.

Paylaþ :
230 VERGÝ MÜFETTÝÞÝ 50 ÝLDE SAHAYA ÝNDÝ! 17 MÝLYAR LÝRALIK SAHTE FATURAYA ÝNCELEME
YAPAY ZEKANIN BELÝRLEDÝÐÝ MERSÝN’ÝN EN GÜZEL ÝLÇESÝ TARSUS ÇIKTI
MERSÝN’DE 19 MAYIS ETKÝNLÝKLERÝ SÜRÜYOR
MSK, FÝNALE YÜKSELDÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.