sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

MERSÝN’ÝN MUT ÝLÇESÝNE 42 HAYVAN SULAMA TEKNESÝ DAÐITILDI

  •  9 Aðustos 2023 Çarþamba 09:08

Kýrsal Dezavantajlý Alanlar Kalkýnma Projesi (KDAKP) çerçevesinde, Tarým ve Orman Bakanlýðý Tarým Reformu Genel Müdürlüðü tarafýndan yürütülen, “Kýrsal Dezavantajlý Alanlarý Kalkýndýrma Projesi (KDAKP)” çerçevesinde, Mersin’in Mut ilçesine 42 hayvan sulama teknesi daðýtýldý.

Geçen yýl 29 hayvan sulama teknesi daðýtýldýðý ilçede; bu yýl ise Mut Ýlçe Tarým ve Orman Müdürlüðü tarafýndan, Gökçetaþ, Yalnýzcabað, Evren, Kýravga, Çampýnar, Çatakbað, Çömelek ve Çamlýca Mahallelerine toplamda 42 tane daha hayvan sulama teknesi daðýtýldý.

Büyük ve küçükbaþ hayvanlarýn sulamasýnda kullanýlan tekne daðýtýmý, Mut Ýlçe Tarým ve Orman Müdürlüðü binasý önünde yapýldý.

Daðýtým töreninde konuþan Ýlçe Tarým ve Orman Müdürü Ekrem Bayýr, “Bakanlýðýmýz Tarým Reformu Genel Müdürlüðünce yürütülmekte olan Kýrsal Dezavantajlý Alanlar Kalkýnma Projesi (KDAKP) küçük ölçekli tarým iþletmelerin sosyal ve ekonomik refah seviyelerini artýrmaya yönelik olarak uygulanan, Uluslararasý Tarýmsal Kalkýnma Fonu (IFAD) tarafýndan desteklenen bir Kýrsal Kalkýnma projesidir. KDAKP’nin ana amacý küçük ölçekli tarýmýn ticarileþmesini, küresel dönüþümünü desteklemek, gençlerin, mikro giriþimcilerin, desteðe ihtiyaç duyan kadýnlar ve tarýmla iþtigal eden göçerlerin bu programda yer almalarýný saðlamaktýr” dedi.

Paylaþ :
230 VERGÝ MÜFETTÝÞÝ 50 ÝLDE SAHAYA ÝNDÝ! 17 MÝLYAR LÝRALIK SAHTE FATURAYA ÝNCELEME
HÜKÜMLÜLER ORMAN FAALÝYETLERÝNDE ÇALIÞACAK
MEÜ 27. KÜLTÜR VE SPOR ÞENLÝKLERÝ BAÞLADI
ANCELOTTÝ, AYLARCA FORMA VERMEDÝÐÝ ARDA’YI ÞÝMDÝ YERE GÖÐE SIÐDIRAMIYOR: TOP ONA AÞIK

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.