sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

BAKAN ÞÝMÞEK: MERKEZ BANKASI REZERVLERÝ 108 MÝLYAR DOLAR SEVÝYESÝNE ÇIKTI

  •  11 Temmuz 2023 Salý 14:35

Hazine ve Maliye Bakaný Mehmet Þimþek, Merkez Bankasý rezervlerinin 30 Haziran’da 108.6 milyar dolar seviyesine çýktýðýný ve net rezervlerin 14.2 milyar dolar iyileþme gösterdiðini açýkladý. Þimþek bu durumu, “Son dönemde rezervlerde gözlenen bu hýzlý artýþ cesaret vericidir” sözleriyle deðerlendirdi.

Hazine ve Maliye Bakaný Mehmet Þimþek sosyal medya hesabýndan yaptýðý açýklamada, Merkez Bankasý döviz rezervlerinin 108 milyar dolar seviyesine çýktýðýný, iyileþmenin devamý için gereken adýmlarýn atýlmaya devam edeceðini belirtti.

“NET REZERVLER 14.2 MÝLYAR DOLAR ÝYÝLEÞME GÖSTERDÝ”
Bakan Þimþek paylaþýmýnda, “Programýmýzýn önemli bir hedefi de piyasa koþullarý elverdiði ölçüde uluslararasý rezerv birikimini saðlamaktýr. 26 Mayýs’ta 98.5 milyar dolar olan Merkez Bankasý rezervleri, 30 Haziran’da 108.6 milyar dolar seviyesine çýkmýþtýr. Ayný dönemde net rezervler ise 14.2 milyar dolar iyileþme göstermiþtir. Son dönemde rezervlerde gözlenen bu hýzlý artýþ cesaret vericidir” ifadelerini kullandý.

“GEREKLÝ ADIMLARI ATMAYA DEVAM EDECEÐÝZ”
Þimþek’in gündem yaratan açýklamasý þöyle devam etti: “Merkez Bankasý rezerv artýþýna katký saðlayacak rasyonel politikalarýn yaný sýra ülkemize ilave dýþ kaynak saðlamaya yönelik çalýþmalarýmýz da hýzla devam etmektedir. Ýyileþmenin devamý için gereken adýmlarý atmaya devam edeceðiz.”

Paylaþ :
230 VERGÝ MÜFETTÝÞÝ 50 ÝLDE SAHAYA ÝNDÝ! 17 MÝLYAR LÝRALIK SAHTE FATURAYA ÝNCELEME
HÜKÜMLÜLER ORMAN FAALÝYETLERÝNDE ÇALIÞACAK
MEÜ 27. KÜLTÜR VE SPOR ÞENLÝKLERÝ BAÞLADI
ANCELOTTÝ, AYLARCA FORMA VERMEDÝÐÝ ARDA’YI ÞÝMDÝ YERE GÖÐE SIÐDIRAMIYOR: TOP ONA AÞIK

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.