sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

BAHÇELÝ’DEN EMEKLÝLER ÝÇÝN ‘SEYYANEN ZAM’ ÇAÐRISI

  •  11 Temmuz 2023 Salý 14:34

MHP Genel Baþkaný Devlet Bahçeli, partisinin TBMM grup toplantýsýnda konuþtu. Bahçeli, ”Emeklilerimize verilen yüzde 25’lik maaþ artýþý gördüðümüz kadarýyla makul ve yeterli bulunmamýþtýr. Açýk ve samimi teklifimiz, memur maaþlarýna ilavesi planlanan 8 bin 77 liralýk seyyanen artýþýn kök ücrete ve aynýsýyla emekli maaþlarýna yansýtýlmasý beklentimizdir” dedi.

MHP Genel Baþkaný Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantýsýnda konuþtu.

Bahçeli, “Kur, faiz ve enflasyondaki oynaklýklar saðlýklý bir yönetim sistemi, güçlü bir iktidar ve millet desteðiyle gündemdeki aðýrlýðýný inþallah kaybedecektir. Cumhurbaþkanlýðý Hükümet Sistemi siyasal ve ekonomik istikrarýn güvencesidir. Böylelikle ekonomide huzur ve refah sökün edecektir” ifadelerini kullandý.

Kamu görevlilerine verilen zam oranlarýna deðinen Bahçeli, þunlarý söyledi:

“1 Temmuz 2023 itibarýyla tüm kamu görevlilerimizin maaþlarýnda, ilk 6 aylýk enflasyon farkýna ek olarak yýlýn ikinci yarýsý için toplu sözleþmeden kaynaklanan oranla toplam yüzde 17,55’lik zam ve seyyanen net 8 bin 77 liralýk artýþ yapýlacaktýr. Gönül isterdi ki, bu maaþ yükseliþi daha fazla olsun. Ancak bütçe imkanlarý bellidir, Türkiye ekonomisinin türbülanstan çýkma sürecinin zorluklarý ortadadýr. Kamu çalýþanlarýmýzla ilgili geliþmeler böyleyken, sayýlarý 15,9 milyona ulaþmýþ emeklilerimize yapýlan yüzde 25’lik maaþ artýþý gördüðümüz kadarýyla makul ve yeterli bulunmamýþtýr. Milliyetçi Hareket Partisi olarak açýk ve samimi teklifimiz þudur: Ýlk olarak, memur maaþlarýna ilavesi planlanan 8 bin 77 liralýk seyyanen artýþýn kök ücrete ve aynýsýyla emekli maaþlarýna yansýtýlmasý beklentimiz ve talebimizdir. Ýkinci olarak, Perakende Kanununda haksýz rekabeti önleyecek deðiþiklikler yapýlmasý, SGK üst limiti, gelir vergisi dilimleri ve kýdem tazminatýyla ilgili düzenlemeler iþçi ve iþveren yararýný dikkate alacak þekilde gözden geçirilmelidir.”

Fýrsatçýlara göz açtýrýlmamasý gerektiðinin altýný çizen Bahçeli, “Harç ve vergilerdeki yeni düzenlemeler karþýsýnda kaþýkla verilip kepçeyle alýnýyor diye yaygara koparan müflis siyasetçileri de iyi niyetten yoksun, samimiyetten uzak, ekonominin gerçeklerinden tamamýyla kopuk olduðunu hem not hem de teyit ediyoruz. Milliyetçi Hareket Partisi’nin Türkiye ekonomisi hakkýnda söyleyeceði pek çok þey vardýr ve bunlar temelsiz deðildir” diye konuþtu.

“ABD istedi diye, F-16’yla ilgili parmak sallanýyor diye zillete tamam mý diyeceðiz”

Ýsveç’in NATO üyeliðine deðine Bahçeli, þunlarý kaydetti:
“Finlandiya’nýn katýlýmýyla NATO üyesi ülkelerin sayýsý 31’e çýkmýþtýr. Þimdi üyelik peronuna Ýsveç yanaþmýþtýr. Bu ülkenin üyeliðine karþý Türkiye’nin haklý ve meþru itirazlarý vardýr. Ýsveç’in terörle arasýna mesafe koymaktan ýsrarla imtina ettiði malumlarýnýzdýr. Üstelik Ýsveç hükümetinin Kur’an-ý Kerim’e yönelik þerefsiz ve vandal saldýrýlarý sürekli alttan aldýðý, görmezden geldiði, sýkýþýnca da durumu kurtarmak için cýlýz kýnama mesajlarý yayýmladýðý bilinen bir husustur.

Türkiye dayatmalarý sineye çekecek kabile devleti deðildir. NATO’nun açýk kapý politikasýnýn maksat ve mahiyeti de milli bekamýzdan, egemenlik haklarýmýzdan, iç ve dýþ güvenlik mülahazalarýndan daha mühim, daha öncelikli olamayacaktýr. Geldiðimiz bu aþamada cevabýný aradýðýmýz sarsýcý soru þudur: Milli varlýðýmýzý doðrudan tehdit eden kanlý terör örgütlerine kucak açan, bunlarýn terörist devþirmesine ve haraç toplamasýna kendi baþkentinde göz yuman mahut ülkeyle bir güvenlik mimarisinin bünyesinde nasýl buluþacaðýz?

Böylesi bir acizliðe nasýl göz yumacaðýz? Bunu nasýl hazmedeceðiz? Sadece ABD istedi diye, F-16’yla ilgili parmak sallanýyor diye zillete tamam mý diyeceðiz? Ýsveç, PKK’nýn Avrupa’daki maðarasýdýr. Kandil Daðý neyse Stockholm aynýsýdýr. Ýsveç hükümeti bugüne kadarki köhne ve kötürüm politikalarýndan 180 derece dönüþ yaparsa, bu çerçevede bir ýslah ve terbiye hali müþahhas ölçülerde görülürse, bizim diyeceðimiz bir þey yoktur, nitekim karar Sayýn Cumhurbaþkanýmýzýndýr.”

Grup toplantýsýnýn ardýndan basýn mensuplarýnýn sorularýný yanýtlayan Bahçeli, emekliye seyyanen zam konusuna iliþkin gelen soruya, “Cumhur Ýttifaký görevini yerine getiriyor. MHP olarak ayrýca bir çalýþmaya gerek yok. Cumhur Ýttifaký’ný bütün yönleriyle destekliyoruz” yanýtýný verdi.

Paylaþ :
230 VERGÝ MÜFETTÝÞÝ 50 ÝLDE SAHAYA ÝNDÝ! 17 MÝLYAR LÝRALIK SAHTE FATURAYA ÝNCELEME
HÜKÜMLÜLER ORMAN FAALÝYETLERÝNDE ÇALIÞACAK
MERSÝN’DE 19 MAYIS ETKÝNLÝKLERÝ SÜRÜYOR
ANCELOTTÝ, AYLARCA FORMA VERMEDÝÐÝ ARDA’YI ÞÝMDÝ YERE GÖÐE SIÐDIRAMIYOR: TOP ONA AÞIK

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.