sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

EMEKLÝLERE YAPILACAK ZAM ORANI YÜZDE 25 OLARAK BELÝRLENDÝ

  •  8 Temmuz 2023 Cumartesi 14:17

Memur, iþçi ve Bað-Kur emeklilerinin zam oraný netleþti. Maaþlara yapýlacak zam oraný yüzde 19.77’den yüzde 25’e çýkarýldý. Torba yasa teklifine eklenen madde komisyonda kabul edildi. EYT’liler bu orandan yararlanamayacak.

Cumhurbaþkaný Erdoðan, geçtiðimiz günlerde yaptýðý açýklamada, “Yapýlabilecek iyileþtirmeler hususunda bakanlarýmýza gerekli talimatý verdim. Ýnþallah önümüzdeki haftalarda gerekli açýklamayý yapacaðýz” demiþti.
Emeklilere, enflasyon ile birlikte 6 aylýk yüzde 25 oranýnda zam yapýlacak. Düzenleme TBMM Plan Bütçe Komisyonu’nda görüþülen torba yasa teklifine eklendi ve kabul edildi. EYT’liler bu orandan yararlanamayacak.

YÜZDE 25’E ÇIKARILDI
Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüþülen memur maaþýnda zam artýþý ilgili vergi düzenlemelerini kapsayan kanun teklifine önerge ile yeni bir madde ihdas edildi. Maddeye göre, iþçi, memur ve BAÐ-KUR emeklilerinin zam oraný yüzde 25’e çýkarýldý.

EYT’LÝLER ÝÇÝN AYRI BÝR ÖNERGE VERÝLECEK
Yüzde 25’lik zam oranýndan 2023 yýlý Ocak ayýndan önce ve 2023 yýlý Ocak ayýnda emekli aylýðý baðlanmýþ kiþiler faydalanabilecek. Buna göre, EYT’den faydalanan vatandaþlarýn da bu kapsama alýnmasý için ayrý bir önerge verileceði öðrenildi.

CUMHURBAÞKANI ERDOÐAN, BAKANLARA TALÝMAT VERMÝÞTÝ
Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan, 15 milyon emekliyi ilgilendiren bir haber vermiþti. Emeklilerin beklentilerini göz ardý etmediklerini ifade eden Cumhurbaþkaný Erdoðan, “Yapýlabilecek iyileþtirmeler hususunda bakanlarýmýza gerekli talimatý verdim. Ýnþallah önümüzdeki haftalarda gerekli açýklamayý yapacaðýz.” demiþti.

OCAK AYINDA YÜZDE 30 ORANINDA ZAM YAPILMIÞTI
Ocak ayýnda refah payý ile yüzde 30 oranýnda zam alan emeklilerin en düþük maaþý 7 bin 500 TL’ye yükselmiþti. Refah payý ile birlikte emekli maaþ zammý Çalýþma ve Sosyal Güvenlik Bakanlýðý tarafýndan belirlenecek.

Paylaþ :
230 VERGÝ MÜFETTÝÞÝ 50 ÝLDE SAHAYA ÝNDÝ! 17 MÝLYAR LÝRALIK SAHTE FATURAYA ÝNCELEME
HÜKÜMLÜLER ORMAN FAALÝYETLERÝNDE ÇALIÞACAK
MERSÝN’DE 19 MAYIS ETKÝNLÝKLERÝ SÜRÜYOR
ANCELOTTÝ, AYLARCA FORMA VERMEDÝÐÝ ARDA’YI ÞÝMDÝ YERE GÖÐE SIÐDIRAMIYOR: TOP ONA AÞIK

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.