sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

MERSÝN’DE ’ÇÖLYAK HASTALARINA DESTEK PROJESÝ’ DEVAM EDÝYOR

  •  26 Haziran 2023 Pazartesi 09:34

Mersin Büyükþehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Baþkanlýðý tarafýndan 3 yýl önce baþlatýlan ‘Çölyak hastalarýna destek projesi’, hastalarýn dertlerine derman olmaya devam ediyor.

Her yýl Ramazan ayýnda düzenli olarak 500 glütensiz gýda kolisini vatandaþlara ulaþtýran Büyükþehir Belediyesi, kiþi baþý haftalýk 21 ekmek ve aylýk 3 kilo unu da hem Mersinlilere hem de kente gelen depremzede vatandaþlara ulaþtýrdý. Çölyak hastasý vatandaþlardan gelen talepler üzerine, Ramazan ayý dýþýnda da gýda kolisi desteði sunulmaya baþlandý. Çölyak hastalýðýyla mücadele eden vatandaþlar, 'Alo 185' ve 'Teksin' uygulamasý üzerinden baþvurarak gýda desteðinden yararlanabiliyor.

“Pahalý bir ürün olan glütensiz ürünleri artýrarak daðýtmaya devam edeceðiz”

Sosyal Hizmetler Dairesi Baþkanlýðý Sosyal Yardýmlar Þube Müdürlüðünde sosyolog olarak görev yapan Nurten Kýlýç, her yýl düzenli olarak gýda desteði verdiklerini aktararak, “Çölyak gýda paketinde hem çocuklara hem de yetiþkinlere yönelik ürünlerimiz oluyor. Glütensiz ürünler ekonomik nedenlerden dolayý çok pahalý. Vatandaþlarýmýz bunu tedarik etmekte çok zorlanýyordu. Hem onlara destek saðlamak hem de çocuklarý mutlu etmek için böyle bir projeye baþladýk. Geçen yýl 500 koli daðýtýldý. Bu yýl 750'ye çýkardýk ve kat kat bu þekilde gidecek diye umuyoruz” dedi.

Paylaþ :
230 VERGÝ MÜFETTÝÞÝ 50 ÝLDE SAHAYA ÝNDÝ! 17 MÝLYAR LÝRALIK SAHTE FATURAYA ÝNCELEME
HÜKÜMLÜLER ORMAN FAALÝYETLERÝNDE ÇALIÞACAK
MERSÝN’DE 19 MAYIS ETKÝNLÝKLERÝ SÜRÜYOR
FATÝH TERÝM, YUNANÝSTAN TAKIMI PANATHÝNAÝKOS’TAN AYRILDI

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.