sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

MERSÝN’DE ATA YADÝGARI KARAKILÇIK TOHUMUNUN ÜRETÝMÝNDEN BÜYÜK VERÝM ELDE EDÝLDÝ

  •  5 Mayýs 2023 Cuma 16:06

Akdeniz Belediye Baþkaný Mustafa Gültak, Yenitaþkent bölgesinde 11 dönümlük arazi üzerinde deneme amaçlý toprakla buluþturulan 10 bin yýllýk ata yadigârý Karakýlçýk tohumundan büyük verim beklediklerini söyledi.

Ýlçe genelinde bulunan atýl durumdaki tarým topraklarýný deðerlendiren Akdeniz Belediyesi Tarýmsal Hizmetler Müdürlüðü, þeker otu (stevia), moringa, Þevketi Bostan ve maralfa bitkisinden sonra geçmiþi 10 bin yýla dayanan ata tohumlarýndan karakýlçýk buðdayýnýn üretiminden de büyük verim bekliyor. Elinde, karakýlçýk buðdayý baþaklarýyla Akdeniz Belediye Meclisi Mayýs Ayý ikinci birleþimine katýlan Akdeniz Belediye Baþkaný Mustafa Gültak, Tarýmsal Hizmetler Müdürlüðü tarafýndan Homurlu'da 11 dönümlük arazide gerçekleþen deneme üretiminden büyük verim elde edildiðini ifade etti.

Baþkan Gültak, “Homurlu bölgemizde, Milli Emlak'a ait iþgal altýndaki bir araziyi boþaltýp aldýk. Burada ekimlerimizi yaptýk ve çok ciddi bir rekolte bekliyoruz. Karakýlçýk buðdayý, saf bir buðday, Anadolu'nun buðdayý. Ýnþallah hasadýný yakýnda yapacaðýz. Hasattan sonra elde ettiðimiz ürünü de kadýn kooperatifimize vereceðiz. Kadýn kooperatifimiz Girit Ekmeði yapýyor para kazanýyorlar. Bu sayede onlarý un masrafýndan da kurtarmýþ olacaðýz. Yani birkaç iþi bir seferde yapmýþ olduk. Ýþgal altýndaki bir araziyi kurtardýk. Ata tohumumuzu denedik ve baþarýlý olduk. Bundan sonra ekmeye devam edeceðiz. Hem de kadýn kooperatiflerimizi un masraflarýndan kurtarýp daha çok para kazanmalarýný saðladýk” diye konuþtu.

Paylaþ :
KULÝSLERÝ HAREKETLENDÝREN ÝDDÝA: ASGARÝ ÜCRET TEMMUZ AYINDA 21 BÝN 320 LÝRAYA ÇIKACAK
DOÐU AKDENÝZ ÝÇÝN ’KUVVETLÝ GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAÐANAK’ UYARISI
TARSUS’TA YAPAY ZEKA VE SANAT KURSLARI BAÞLADI
MSK GÖZÜNÜ ÞAMPÝYONLUÐA DÝKTÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.