sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

TURFANDA ’SÝYAH ÝNCÝ’DE HASAT ZAMANI

  •  28 Nisan 2023 Cuma 10:59

Türkiye’nin yaþ sebze ve meyve üretiminde öne çýkan kentlerinden Mersin’de turfanda yetiþtirilen bölgenin ’siyah incisi’ olarak adlandýrýlan kara üzümde hasat baþladý.

Türkiye'nin yaþ sebze ve meyve üretiminde öne çýkan kentlerinden Mersin'de turfanda yetiþtirilen bölgenin 'siyah incisi' olarak adlandýrýlan kara üzümde hasat baþladý. Ýlk ürünler büyükþehirlere gönderilirken, ihracat zamanýnda ise ürün Arap ülkeleri, Rusya ve özellikle Doðu Avrupa ülkelerine ihraç ediliyor.

Mikro klima özelliðe sahip Erdemli ilçesi Kocahasanlý beldesinde örtü altýnda turfanda yetiþtirin erik, kayýsý, yenidünya ve beyaz üzümün ardýndan yörede siyah inci olarak bilinen kara üzümün de hasadýna baþlandý.

Üretici ve tüccar Sinan Uðuz, "Mersin Erdemli ilçemize baðlý güzel bir sahil beldesi olan Kocahasanlý'da her yýl siyah üzüm hasadýný Türkiye'de ilk bu bölgede gerçekleþtirmekteyiz. Bölgemizde çok kaliteli turfanda üzüm yetiþiyor. Özellikle siyah üzüm ilk olarak burada çýkýyor. Bölgedeki coðrafyanýn da katkýsýyla burada çok güzel bir mikro klima etkisi yapan iklim ürünlerin erken yetiþmesinde bize çok büyük fayda saðlýyor. Erken hasat edilen ürünlerimiz 40 lira ile 80 lira arasýnda deðiþen fiyatlarda pazar deðeri buluyor. Bu da hem bölge halkýna ve ticaretini yapana, ülke ekonomisine çok güzel katkýda bulunuyor. Belli dönemlerde ihracatý da yapýlýyor" dedi.

Paylaþ :
KULÝSLERÝ HAREKETLENDÝREN ÝDDÝA: ASGARÝ ÜCRET TEMMUZ AYINDA 21 BÝN 320 LÝRAYA ÇIKACAK
DOÐU AKDENÝZ ÝÇÝN ’KUVVETLÝ GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAÐANAK’ UYARISI
TARSUS’TA YAPAY ZEKA VE SANAT KURSLARI BAÞLADI
MSK GÖZÜNÜ ÞAMPÝYONLUÐA DÝKTÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.