sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

TÜRKÝYE’NÝN 60 YILLIK NÜKLEER ENERJÝ HAYALÝ GERÇEK OLUYOR

  •  25 Nisan 2023 Salý 10:49

Cumhuriyet tarihinin en büyük yatýrýmlarýndan biri olan Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nde geri sayým baþladý

Cumhuriyet tarihinin en büyük yatýrýmlarýndan biri olan Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde geri sayým baþladý. 27 Nisan tarihinde Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan'ýn da katýlýmýyla ilk üniteye taze yakýt yüklemesi yapýlacak olan santral, 'nükleer tesis' statüsü kazanýrken, Türkiye'nin 60 yýllýk nükleer enerji hayali de gerçekleþmiþ olacak.

3 Nisan 2018'de Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan ve Rusya Devlet Baþkaný Vladimir Putin tarafýndan temeli atýlan Mersin'in Gülnar ilçesindeki Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin ilk ünitesinde sona gelindi. 4 üniteden oluþan ve Türkiye'nin ilk nükleer güç santrali olma özelliði taþýyan Akkuyu NGS'de, birinci üniteye taze yakýt yüklemesi 27 Nisan tarihinde yapýlacak. Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan'ýn da katýlacaðý törende, yakýt yüklenmesiyle birlikte santral, 'nükleer tesis' statüsü kazanmýþ olacak. Törene, Rusya Devlet Baþkaný Vladimir Putin ise video konferans yöntemiyle katýlacak.

Her biri 1200 megavatlýk VVER-1200 tipi 'III+' nesil reaktörlü 4 üniteden oluþan ve toplam 4 bin 800 megavat kurulu güce sahip olacak santralden ilk elektrik, 2024 yýlý ortalarýnda elde edilecek. Diðer 3 ünitenin de birer yýl arayla 2026 sonuna kadar faaliyete geçmesi hedefleniyor. Tam kapasite devreye girdiðinde yýlda yaklaþýk 35 milyar kilovatsaat elektrik üretecek santralin, tek baþýna Türkiye'nin elektrik talebinin yüzde 10'unu karþýlayacaðý öngörülüyor.

Paylaþ :
KULÝSLERÝ HAREKETLENDÝREN ÝDDÝA: ASGARÝ ÜCRET TEMMUZ AYINDA 21 BÝN 320 LÝRAYA ÇIKACAK
DOÐU AKDENÝZ ÝÇÝN ’KUVVETLÝ GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAÐANAK’ UYARISI
TARSUS’TA YAPAY ZEKA VE SANAT KURSLARI BAÞLADI
MSK GÖZÜNÜ ÞAMPÝYONLUÐA DÝKTÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.