sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

BU SENENÝN BALIK ÞAMPÝYONU ’PALAMUT’ OLDU

  •  19 Nisan 2023 Çarþamba 14:46

Tüm Türkiye’de 12 mile kadar olan bölgede 15 Nisan’da baþlayan av yasaðý, Mersin’de balýk fiyatlarýna yansýmadý.

Tüm Türkiye'de 12 mile kadar olan bölgede 15 Nisan'da baþlayan av yasaðý, Mersin'de balýk fiyatlarýna yansýmadý. Bu senenin en çok çýkan balýðý 'palamut' olurken, balýk bolluðu balýkçýlarýn yüzünü güldürdü.

15 Nisan'da 12 mile kadar olan bölgede baþlayan av yasaðýyla birlikte barbun, gümüþ, lagos, karides ve kalamar gibi balýklar artýk denizden az miktarda çýkarken, diðer balýk türleri 12 milden sonra uluslararasý avlanma sahasýnda balýkçýlar tarafýndan avlanýyor. Yasakla birlikte balýk fiyatlarýnýn artmasý beklenirken, þu ana kadar fiyatlarda yükselme olmazken, bazý balýk türlerinin fiyatlarýnda indirimler bile oldu. Bu sene denizlerden en çok çýkan balýk 'palamut' olurken, balýk bolluðu balýkçýlarýn yüzünü güldürdü.

"Gelen balýklar yine taze, yine günlük"

Mersin Balýkçýlar Derneði Baþkan Yardýmcýsý Adnan Polat, 15 Nisan itibarýyla av yasaðýnýn baþladýðýný söyledi. 15 Eylül'de açýlan balýk sezonunun 4 gün önce sona erdiðini kaydeden Polat, "Yaklaþýk 4 aylýk bir yasaðýmýz var. 15 Eylül'de yeniden avlanmaya baþlayacaðýz. Þu anda trol ve gýrgýr avcýlýðý yasaklanmýþ durumda. 12 milden sonraki alanda, yani uluslararasý bölgede avcýlýk serbest. Yine taze ve günlük balýklarýmýz mevcut. Sadece balýk çeþitliliðinde bir azalma olacak. 40-50 olan balýk çeþidi, 15-20'ye düþecek. Gelen balýklar yine taze, yine günlük, uygun fiyatta olacak. Yýlýn 12 ayý çýkan balýklarýmýz var. Bunlarýn en baþýnda sardalye geliyor. Omega 3, omega 6 açýsýndan zengin bir yiyecek" dedi.

Paylaþ :
KULÝSLERÝ HAREKETLENDÝREN ÝDDÝA: ASGARÝ ÜCRET TEMMUZ AYINDA 21 BÝN 320 LÝRAYA ÇIKACAK
DOÐU AKDENÝZ ÝÇÝN ’KUVVETLÝ GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAÐANAK’ UYARISI
TARSUS’TA YAPAY ZEKA VE SANAT KURSLARI BAÞLADI
MSK GÖZÜNÜ ÞAMPÝYONLUÐA DÝKTÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.