sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

MERSÝN’DE 4 YILDA 2.5 MÝLYON TON ATIKTAN 240 KW ELEKTRÝK ÜRETÝLDÝ

  •  10 Nisan 2023 Pazartesi 10:16

Mersin Büyükþehir Belediyesi, her gün ortalama bin 700 ton, 2019 yýlýnýn Nisan ayýndan bu yana da 2,5 milyon ton atýðý bertaraf etti.

Atýklarý bertaraf ederek ekonomiye de kazandýran Büyükþehir Belediyesi 4 yýl boyunca bertaraf edilen atýklardan toplam 240 milyon kilowatt (kW) elektrik enerjisi üretti.

Mersin Büyükþehir Belediyesi, temiz bir çevre oluþturmak için çöp olarak adlandýrýlan atýklarý bertaraf etmeye ve ekonomik deðere dönüþtürmeye devam ediyor. 321 km'lik sahil bandýna sahip 15 bin 853 km2'lik alanda hizmet veren Büyükþehir, Mersin'de oluþan evsel nitelikli atýklarýn deðerlendirilip ekonomik deðer oluþturmasý ve çevreye olumsuz etkilerinin giderilmesi amacýyla hayata geçirdiði çalýþmalarý sürdürüyor. Büyükþehir Belediyesi Ýklim Deðiþikliði ve Sýfýr Atýk Dairesi Baþkanlýðýna baðlý bertaraf tesislerinde, günlük ortalama bin 700 ton evsel nitelikli atýðýn bertarafý saðlanýrken, 2019 yýlý Nisan ayýndan günümüze kadar da toplamda 2 milyon 522 bin 167 ton evsel nitelikli katý atýk bertaraf edildi. Bertaraf edilen atýklarý elektriðe dönüþtüren Mersin Büyükþehir, bugüne kadar 240 milyon 284 bin 120,5 kW elektrik üretimi gerçekleþtirdi.

Paylaþ :
KULÝSLERÝ HAREKETLENDÝREN ÝDDÝA: ASGARÝ ÜCRET TEMMUZ AYINDA 21 BÝN 320 LÝRAYA ÇIKACAK
DOÐU AKDENÝZ ÝÇÝN ’KUVVETLÝ GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAÐANAK’ UYARISI
TARSUS’TA YAPAY ZEKA VE SANAT KURSLARI BAÞLADI
MSK GÖZÜNÜ ÞAMPÝYONLUÐA DÝKTÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.