sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

OSKAY AÝLESÝ, KIZLARININ KATÝLÝNE AYNI CEZANIN VERÝLMESÝNÝ ÝSTÝYOR

  •  28 Mart 2023 Salý 10:12

Mersin’de eski niþanlýsý tarafýndan sokak ortasýnda tabancayla defalarca vurularak öldürülen 24 yaþýndaki Raziye Oskay’ýn katil zanlýsýna verilen indirimsiz aðýrlaþtýrýlmýþ müebbet hapis cezasý, Ýstinaf Mahkemesi tarafýndan bozuldu.

Mersin'de eski niþanlýsý tarafýndan sokak ortasýnda tabancayla defalarca vurularak öldürülen 24 yaþýndaki Raziye Oskay'ýn katil zanlýsýna verilen indirimsiz aðýrlaþtýrýlmýþ müebbet hapis cezasý, Ýstinaf Mahkemesi tarafýndan bozuldu. Zanlý yarýn yeniden yargýlanmaya baþlayacakken, Oskay ailesi ise, "Þimdi o zanlý bir kez daha hakim karþýsýna çýkacak. Biz adalete, mahkemeye güveniyoruz. Ýnþallah ilk karar gibi yine indirimsiz bir þekilde o aðýrlaþtýrýlmýþ müebbet cezasý alýr. O zaman iþte bir nebze olsun içimiz belki rahatlar" dedi.

Mersin'in merkez Toroslar ilçesi Okan Merzeci Mahallesi'nde 10 Ocak 2022 tarihinde meydana gelen olayda, sabah erken saatte iþe gitmek için evden çýkan Raziye Oskay'ýn yolunu kesen eski niþanlýsý Barýþ Can U., çýkan tartýþma sonrasý Raziye'yi birçok kez ateþ ederek aðýr yaralamýþ, genç kýz kaldýrýldýðý hastanede hayatýný kaybetmiþti. Olayýn ardýndan kaçan zanlý ise polisin operasyonuyla yakalanýp, gözaltýna alýnmýþ, yapýlan iþlemlerinin ardýndan çýkarýldýðý mahkemece tutuklanmýþtý. Cinayetle ilgili Mersin Cumhuriyet Baþsavcýlýðýnca yürütülen soruþturma nisan ayýnda tamamlanmýþ, hazýrlanan iddianame 5. Aðýr Ceza Mahkemesi tarafýndan kabul edilmiþti. Ýddianamede, 'tasarlayarak adam öldürme' suçundan sanýðýn aðýrlaþtýrýlmýþ müebbet hapis cezasýna çarptýrýlmasý istenmiþti. Ýddianamede, sanýðýn Raziye'yi uzun yýllardýr sistematik bir þekilde baský, tehdit, zor ve cebir altýnda tuttuðuna özellikle deðinilerek, Raziye'nin gerek psikolojik gerekse de hukuki olarak verdiði mücadeleye delilleri ile birlikte detaylý olarak yer verilmiþti. 28 Haziran 2022'de görülen davanýn son duruþmasýnda karar çýkmýþ, mahkeme heyeti sanýða indirimsiz aðýrlaþtýrýlmýþ müebbet hapis cezasý vermiþti. Ancak Ýstinaf Mahkemesine itiraz eden Barýþ Can U.'nun avukatýnýn baþvurusu kabul edilerek, davanýn yeniden görülmesi istendi.

Paylaþ :
KULÝSLERÝ HAREKETLENDÝREN ÝDDÝA: ASGARÝ ÜCRET TEMMUZ AYINDA 21 BÝN 320 LÝRAYA ÇIKACAK
DOÐU AKDENÝZ ÝÇÝN ’KUVVETLÝ GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAÐANAK’ UYARISI
KANLIDÝVANE’DE MÜZÝK TARÝHLE BULUÞTU
ALÝ KOÇ’TAN GALATASARAYLILARI KIZDIRACAK AÇIKLAMA: GERÇEK ÞAMPÝYON BÝZÝZ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.