sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

VALÝ PEHLÝVAN: "FAHÝÞ FÝYAT ARTIÞLARINA YÖNELÝK DENETÝMLER SÜRÜYOR"

  •  17 Mart 2023 Cuma 09:37

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, deprem bölgesinden Mersin’e gelen vatandaþlarýn ihtiyaçlarýný karþýlamak için devlet kurumlarý, sivil toplum kuruluþlarý ve hayýrseverlerle iþbirliði içinde çalýþmalarýný yürüttüklerini belirterek, "Zor þartlarý kendince fýrsata çevirmeye çalýþan, fahiþ fiyat artýþý yaptýðý iddia edilen þahýslara yönelik denetimlerimiz aralýksýz sürüyor" dedi.

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, deprem bölgesinden Mersin'e gelen vatandaþlarýn ihtiyaçlarýný karþýlamak için devlet kurumlarý, sivil toplum kuruluþlarý ve hayýrseverlerle iþbirliði içinde çalýþmalarýný yürüttüklerini belirterek, "Zor þartlarý kendince fýrsata çevirmeye çalýþan, fahiþ fiyat artýþý yaptýðý iddia edilen þahýslara yönelik denetimlerimiz aralýksýz sürüyor" dedi.

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan baþkanlýðýnda emlak sektörü ve ticarethanelerde devam eden fiyat denetimlerine yönelik deðerlendirme toplantýsý gerçekleþtirildi. 15-21 Mart Tüketiciyi Koruma Haftasý vesilesiyle yapýlan toplantýda, emlak sektörü ve ticarethanelerde ürün ve hizmet alan tüketicilerin korunmasý amacý ile sürdürülen denetleme faaliyetlerine iliþkin hususlar deðerlendirildi.

"Fahiþ fiyat artýþlarýna idari yaptýrým uygulanýyor"

Toplantýda konuþan Vali Pehlivan, deprem bölgesinden Mersin'e gelen vatandaþlarýn ihtiyaçlarýný karþýlamak için devlet kurumlarýnýn, sivil toplum kuruluþlarý ve hayýrseverlerle koordinasyon ve iþbirliði içinde çalýþmalarýný titizlikle sürdürdüklerini kaydetti. Bu çerçevede zor þartlarý kendince fýrsata çevirmek gayesiyle fahiþ fiyat artýþý yapýldýðý iddialarýna yönelik de denetimlerinin sürdüðünü kaydeden Pehlivan, "Söz konusu durumlarda, Ticaret Ýl Müdürlüðü, Emniyet Müdürlüðü ve Vergi Dairesi Baþkanlýðý ekiplerimiz denetimlere aralýksýz olarak devam ediyor. Nakliye firmalarý, gayrimenkul sektörü, temel ihtiyaç, temel tüketim malzemeleri baþta olmak üzere mülkünü fahiþ fiyattan satmak ya da kiraya vermek isteyen mülk sahiplerine ve emlakçýlara yönelik denetimler yapýlýyor. Olumsuzluk yaþayan vatandaþlarýmýz 'Alo 150 CÝMER, Alo 175 Tüketici Danýþma Hattý, Alo 189 VÝMER ve e-Devlet' üzerinden haksýz fiyat artýþý þikayet bildirim formunu doldurarak þikayetlerini iletebilir. Sahada yapýlan denetimlerde ilgili yasalara aykýrý durum tespit edilmesi halinde idari yaptýrým uygulanýyor. Ýhlalin durumuna göre ayrýca Cumhuriyet Baþsavcýlýklarýna suç duyurusunda bulunulabiliyor" ifadelerini kullandý.

 

 

Paylaþ :
KULÝSLERÝ HAREKETLENDÝREN ÝDDÝA: ASGARÝ ÜCRET TEMMUZ AYINDA 21 BÝN 320 LÝRAYA ÇIKACAK
DOÐU AKDENÝZ ÝÇÝN ’KUVVETLÝ GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAÐANAK’ UYARISI
TARSUS’TA YAPAY ZEKA VE SANAT KURSLARI BAÞLADI
MSK’DA, ÞAMPÝYONLUK UMUTLARI MERSÝN’E KALDI

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.