sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

TURFANDA ÖRTÜ ALTI CAN ERÝK HASADI BAÞLADI

  •  3 Mart 2023 Cuma 09:13

Türkiye’nin meyve ve sebze üretim merkezlerinden Mersin’de örtü altýnda yetiþtirilen can erikte ilk hasat yapýldý.

Sofralýk kayýsý üretiminde Türkiye'nin yüzde 90'ýný karþýlayan Mersin'in Mut ilçesinde birçok meyve üretimi de yapýlýyor. Özellikle bu mevsimde turfanda erik üretimi örtü altýnda gerçekleþtiriliyor. Bölgede üretimi yapýlan eriðin hasadýna baþlandý. Özenle toplanan ilk ürünler baþta Ýstanbul ve Ankara olmak üzere yurdun dört bir tarafýna gönderilirken, Dubai gibi ülkelere de ihraç edildiði kaydedildi.

Örtü altýnda erik yetiþtiren üreticilerden Murat þimþek, “Burada çiftçilik yapýyorum. Örtü altý 2 dönüm sera yaptým. Bu sene termoblok sistemiyle seramýzý ýsýttým. Bugün itibarýyla satýþýmýza baþladým. Mut genelinde 15 bin dekar erik serasý üretimi yapýlýyor. Bunun 5 bin dekarý falan örtü altýnda. Bizim burada 35 ile 40 tane sera var. Ýhracat yapýyoruz, gerçekten zor bir iþ. Akdeniz, Mersin bölgesinde ilk burada erik çýktý. Ýhracatý Mersin'den gönderiyoruz. Dubai gibi zengin ülkelere gönderiyoruz. Bugün ilk hasadýný yaptýk. 100 kilo erik topladýk, bu eriði birazdan Mersin'e býrakýp geleceðiz. Gördüðünüz gibi kolay bir iþ deðil. Burayý kömür ve odun ile termoblok sitemiyle ýsýtýyoruz” dedi.

Serada üretimi bal arýlarýyla desteklediklerini dile getiren Þimþek, “Serada 250 bin arý var. Bu arýlarla döllenme yapýyoruz. Isýtmayý da bu termoblok sistemiyle yapýyoruz. Bu soba, yukarýda duman ve aþaðýda üfleyen borularýyla serayý ýsýtýyoruz” ifadelerini kullandý.

 

Paylaþ :
230 VERGÝ MÜFETTÝÞÝ 50 ÝLDE SAHAYA ÝNDÝ! 17 MÝLYAR LÝRALIK SAHTE FATURAYA ÝNCELEME
HÜKÜMLÜLER ORMAN FAALÝYETLERÝNDE ÇALIÞACAK
MEÜ 27. KÜLTÜR VE SPOR ÞENLÝKLERÝ BAÞLADI
ANCELOTTÝ, AYLARCA FORMA VERMEDÝÐÝ ARDA’YI ÞÝMDÝ YERE GÖÐE SIÐDIRAMIYOR: TOP ONA AÞIK

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.