sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

DEPREMDEN SAÐ KURTULDU, SÝSTEMDE ’ÖLÜ’ OLDU

  •  1 Mart 2023 Çarþamba 12:17

Hatay’dan Mersin’e gelen 3 çocuk babasý Þahin Ekþici, depremde hayatýný kaybeden kardeþinin yerine kayýtlara ’ölü’ olarak geçtiðini ve bunun maðduriyetini yaþadýðýný söyledi. Banka hesaplarýna ve e-devlet sistemine giremeyince gerçeði öðrendiðini kaydeden Ekþici, yapýlan hatanýn bir an önce düzeltilmesini istedi.

Kahramanmaraþ'ta meydana gelen depremlerde 11 il büyük ölçüde etkilenirken, on binlerce vatandaþ hayatýný kaybetti. Çok sayýda bina enkaza dönerken, birçok vatandaþ da çevre illere taþýnmak zorunda kaldý. Hatay'ýn Antakya ilçesinde yaþayan Þahin Ekþici de eþi ve 3 çocuðuyla birlikte Mersin'e geldi. Aile, Hak Ýþçi Sendikalarý Konfederasyonu Mersin Þubesinde misafir edildi. Depremde enkaz altýnda kalarak hayatýný kaybeden kardeþinin yerine kayýtlara kendisinin ölü olarak geçtiðini anlatan Þahin Ekþici, hatanýn düzeltilmesini istedi.

"Dünyanýn sonunun geldiðini düþündüm"

Deprem ve baþýndan geçen olayla ilgili  konuþan Ekþici, Hatay'da 5 katlý bir apartmanýn 4'üncü katýnda oturduklarýný söyledi. Deprem anýna yatak odasýnda yakalandýðýný belirten Ekþici, "Deprem baþlayýnca doðru çocuklarýmýzýn odasýna gittik. Orada çocuklarýmýzý koruma altýna alarak, yataklarýn yanýna çöktük. Deprem sýrasýnda bütün eþyalarýmýz zaten devrildi. Bizim o an çýkacak bir yerimiz kalmamýþtý. Allah tarafýndan nasýl olduysa dýþ kapýmýz bir anda açýldý. Orasý açýlýnca biz de eþyalarýn altýndan sürünerek kendimizi dýþarý attýk. Çok þükür yara almadan, sað olarak kurtulduk. Tabi ilk deprem olduðunda ben ümidi kesmiþtim. Çünkü dünyanýn sonunun geldiðini düþündüm. Biz kurtulduk ama birinci derece yakýn akrabalardan 50'nin üzerinde kaybýmýz var. En yakýn olarak da erkek kardeþim vefat etti" dedi.

"Þu an sistemde 'öldü' görünüyorum"

Baþýna gelen talihsiz olayla ilgili de bilgi veren Ekþici, "Kardeþimin cenazesini çýkardýktan sonra dilekçe verdim. O sýrada bir kaðýt verdiler. Bir kýsmýný ben doldurdum, bir kýsmýný da oradaki görevli dolduruyor. O esnada görevli yanlýþlýkla kardeþimin yerine beni yazmýþ. Þu an ben sistemde 'öldü' görünüyorum ve geçen hafta perþembe gününden bu yana ne devletin olanaklarýndan ne de kendi banka hesaplarýmdan yararlanamýyorum. E-devlet ve mobil bankalara giriþ yapamýyorum. Tabii ben ne olduðunu önce bilmediðim için bankaya gittim, 'iþlem yapamadýðýmý' söyledim. Banka da bana 'sizi öldü diye göstermiþler' dedi. Ben de 'nasýl oluyor ya ben yaþýyorum iþte, kimliðim burada, ben buradayým' diye söyledim. Onlar 'bizlik bir þey deðil, gidip dilekçe vereceksin' dediler. Ben de sað olduðuma dahil baþvurumu yaptým. Ýþleme aldýklarýný söylediler. Ýnþallah en kýsa sürede bu sýkýntý çözülür ve ben de imkanlardan yararlanýrým" ifadelerini kullandý.

"Ben de bütün her yerde dul olarak görünüyorum"

Eþi Zekiye Ekþici de eþi ile kardeþinin isimlerinin karýþtýrýlmasýndan dolayý bu sorunu yaþadýklarýný aktararak, "Eþim kayýtlarda ölü olarak görünüyor. Burada olan yine bana oldu. Ben de bütün her yerde dul olarak görünüyorum. Depremzedelerin baþvurduðu yardýmlara ben de baþvuruyorum, orada da hep eþim ölü görünüyor" þeklinde konuþtu.

 

Paylaþ :
POS CÝHAZLARIYLA YAPILAN TAHSÝLATLAR MALÝYE’NÝN RADARINDA!
MERSÝN’DE SAHTE ZEYTÝNYAÐI OPERASYONU, 6 TONDAN FAZLA ÜRÜN ELE GEÇÝRÝLDÝ
AKDENÝZ BELEDÝYESÝNDEN KÜLTÜR VE SANATA DESTEK
MÝLLÝ OKÇUMUZ METE GAZOZ, AVRUPA ÞAMPÝYONU OLDU

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.