sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

DEPREMZEDE ÇOCUKLAR OYUNLA MORAL BULUYOR

  •  1 Mart 2023 Çarþamba 12:14

Mersin Akdeniz Belediyesi, depremin küçük ruhlarýnda oluþturduðu travmanýn izlerini silmek amacýyla, deprem maðduru çocuklar yararýna etkinlik düzenlemeye, onlara moral verip depremin yaralarýný sarmaya devam ediyor.

Kültür ve Sosyal Ýþler Müdürlüðü organizesinde Seyfi Ali Türkoðlu - Þafak Erdur Spor Tesisinde, deprem maðduru çocuklarýn katýlýmýyla futbol idmaný, penaltý atýþý ve mendil kapmaca gibi oyunlarla küçüklere moral verildi. Akdeniz Belediye Baþkaný Mustafa Gültak da çocuklarýn oyunlarýna eþlik etti. Afetzede ailelerle de sohbet edip dertleþen Baþkan Gültak, talepleri olup olmadýðýný sordu, dile getirilen isteklerin yerine getirilmesi için görevli personele talimat verdi.

"Yaralarýmýzý birlikte ve hýzla sarmaya devam edeceðiz"

Depremin yaralarýný hep birlikte saracaklarýný kaydeden Baþkan Gültak, "Depremin yaralarýný hep birlikte ve hýzla sarmaya, çocuklarýmýza, gençlerimize, ailelerimize sahip çýkmaya devam edeceðiz. Akdeniz Belediyesi olarak tüm imkânlarýmýzý seferber ettik. Geçen hafta çocuklarýmýzý at binme etkinliðine götürdük. Bu gün de tesisimizde futbol, basketbol ve tenis parkurlarý oluþturduk. Bir yandan ilçemize gelen depremzede ailelerimizin barýnma ihtiyacýný karþýlýyor, ailelerimize günde 3 öðün yemek ulaþtýrýyoruz. Kültürel ve sosyal faaliyetler de düzenleyip afet maðduru ailelerimiz ve çocuklarýmýzý yaþadýklarý travmadan uzaklaþtýrmaya, hayata yeniden tutunmalarýný saðlamaya çalýþýyoruz" þeklinde konuþtu.

Öte yandan, Akdeniz sýnýrlarýnda barýnan depremzede aileler için Giysi Marketi hizmete açan Akdeniz Belediyesi, küçük çocuklar için de uzman psikologlar eþliðinde etkinlik düzenledi. Depremzedelere giysi yardýmý yapýlan çadýrlarýn yanýna, afetten etkilenen çocuklar için açýlan bölümde, belediyenin uzman psikologlarý ve gösteri gruplarýnýn katýlýmýyla yüz boyama etkinliði yapýldý, oyuncaklar daðýtýldý, oyunlar oynandý. Çadýrda aðýrlanan minikler, yaþýtlarýyla keyifli ve eðlenceli zaman geçirdi.

 

Paylaþ :
POS CÝHAZLARIYLA YAPILAN TAHSÝLATLAR MALÝYE’NÝN RADARINDA!
MERSÝN’DE SAHTE ZEYTÝNYAÐI OPERASYONU, 6 TONDAN FAZLA ÜRÜN ELE GEÇÝRÝLDÝ
AKDENÝZ BELEDÝYESÝNDEN KÜLTÜR VE SANATA DESTEK
MÝLLÝ OKÇUMUZ METE GAZOZ, AVRUPA ÞAMPÝYONU OLDU

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.