sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

DAVULTEPE ERKEK ÖÐRENCÝ YURDU 518 DEPREMZEDEYÝ AÐIRLIYOR

  •  1 Mart 2023 Çarþamba 12:01

Mersin Büyükþehir Belediyesi, 11 ili etkileyen depremin ardýndan Mersin’e yaþanan göçle birlikte depremzedelerin her þartta yanýnda olduðu belirtildi.

Kentte oluþturduðu geçici barýnma alanlarýnda depremzedeleri en iyi þekilde misafir etmeye devam ettiði kaydedilen belediyenin, Davultepe Erkek Öðrenci Yurdu'nu da depremzedelerin konaklayabilecekleri þekilde düzenledi. Toplam 142 tane odasý bulunan yurtta her odanýn içerisinde bireysel tuvalet ve duþlar yer aldýðý, yaklaþýk 750 kiþilik kapasitesi olduðu aktarýldý. Yurtta þu anda 518 depremzedenin konakladýðý ifade edildi.

"Toplamda 142 tane baðýmsýz odamýz var"

Mersin Büyükþehir Belediyesi Ýklim Deðiþikliði ve Sýfýr Atýk Dairesi Baþkaný ve Davultepe Mahallesindeki Geçici Barýnma Alanýnýn Koordinatörü Dr. Kemal Zorlu "Burasý daha önce yurt olarak kullanýlan bir bina. Toplamda 142 tane baðýmsýz odamýz var ve her odamýzýn içerisinde bireysel olarak tuvalet ve duþ imkaný, sýcak su imkanýmýz var. Toplam kapasitesi yaklaþýk olarak 750 civarýnda. Þu anda 518 civarýnda misafirimizi burada aðýrlýyoruz. Bu misafirlerimiz içerisinde özellikle hasta, hamile, lohusa döneminde olan ya da özel ihtiyaç duyan bireylerimizi burada barýndýrýyoruz. Barýnma alanýnýn içerisinde yemek ve çay hizmeti verdiðimiz bir yemekhanemiz, çamaþýr yýkanmasý için geniþ kapasiteli bir çamaþýrhanemiz, saðlýk hizmetlerini verdiðimiz bir revir odamýz, psikolojik destek saðladýðýmýz bir terapi odamýz, çocuklarýmýz için bir oyun alanýmýz, bir drama atölyesi, yoga ve masal anlatýmlarýnýn gerçekleþtirildiði bir alanýmýz, dýþ mekanda çocuklar için bir çocuk parkýmýz, voleybol ve basketbol oynayabilecekleri bir spor sahamýz bulunmakta" dedi.

Yurt binasýnýn çatý kýsmýnda 3 tane büyük salonun da yer aldýðýný belirten Zorlu, "Bunlardan bir tanesi burada kalan yaklaþýk olarak 200'e yakýn çocuðumuzun eðitim imkanlarýnýn saðlandýðý, çalýþma ortamýnýn saðlandýðý bir çalýþma salonumuz, yine burada kalan misafirlerimizin televizyon izlemesi için büyük bir televizyon izleme salonumuz ve bir iki gün içerisinde devreye alýnacak olan, üniversite eðitimlerine devam etmek için üniversite öðrencilerimizin eðitim görebilecekleri bir online eðitim salonumuz var" diye konuþtu.

"Hýzlý bir þekilde gelen misafirlerimizi aðýrlayabileceðimiz alanlar oluþturduk"

Depremin ardýndan Mersin'de yaþanan nüfus yoðunluðu hakkýnda da konuþan Zorlu, "Depremden etkilenen illerde zarar gören vatandaþlarýmýz öncelikli olarak Mersin'e geldiler ve Mersin'e geldiklerinde de burada kalabilecekleri yerlere ihtiyaç vardý. Mersin Büyükþehir Belediyesi olarak hýzlý bir þekilde gelen misafirlerimizi aðýrlayabileceðimiz alanlar oluþturduk. Biz gelen vatandaþlarýmýzýn barýnma imkanýný saðlamak amacýyla hýzlý bir þekilde bu yurdu devreye alarak Mersin Büyükþehir Belediyesi'ne ait bir toplu barýnma alaný oluþturduk. Deprem meydana geldikten bir hafta sonra buraya misafir almaya baþladýk ve yaklaþýk olarak 2 haftadýr burada konuklarýmýzý aðýrlýyoruz. Günlük ortalama olarak 500 civarýnda misafirimiz burada aktif olarak barýnma hizmeti alýyor. Girenler oluyor, çýkanlar oluyor. Belirli bir sirkülasyon var ama 500 civarýnda misafirimizi burada aðýrlýyoruz" ifadelerini kullandý.

Bu Geçici Barýnma Alanýnda insanlara baðýmsýz bir alan sunduklarýndan söz eden Zorlu, "Bir insanýn günlük hayatýnda ihtiyaç duyduðu her þeyi burada kalan misafirlerimize sunmaya çalýþýyoruz. Bu yapýnýn oluþturulmasýnda baðýmsýz olarak bir araya gelen iþ insaný gruplarýnýn büyük destekleri var. Onlar bize bu binayý 6 aylýðýna ücretsiz olarak tahsis ettiler. Onun dýþýnda içerideki malzemelerin büyük kýsmýný da bize saðladýlar. Kendilerine de teþekkür etmek istiyorum" þeklinde konuþtu.

 

Paylaþ :
POS CÝHAZLARIYLA YAPILAN TAHSÝLATLAR MALÝYE’NÝN RADARINDA!
MERSÝN’DE SAHTE ZEYTÝNYAÐI OPERASYONU, 6 TONDAN FAZLA ÜRÜN ELE GEÇÝRÝLDÝ
AKDENÝZ BELEDÝYESÝNDEN KÜLTÜR VE SANATA DESTEK
MÝLLÝ OKÇUMUZ METE GAZOZ, AVRUPA ÞAMPÝYONU OLDU

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.